Urmărește dezbaterea live

Cum se coace un avocado verde în 2 minute și cum îl păstrezi

Dana Lascu |
Data publicării:
Avocado. Foto: Pixabay
Avocado. Foto: Pixabay

E o problemă să găsești cel mai bun avocado. Odată copt, rămâne bun de consum doar două sau trei zile înainte de a se strica. Cel mai bine e să îl cumperi necopt și să accelerezi procesul atunci când vrei să îl mănânci. Iată cum poți face asta: 

Cum îți dai seama dacă un avocado este copt sau crud? După culoare și textură!

Culoarea verde strălucitor înseamnă că acel avocado mai are încă în jur de patru - șapte zile până când se coace. De obicei este și tare când încerci să-l strângi în mână. Nu sunt bune de consumat așa, cu atât mai mult cu cât vvocado-urilor necoapte le lipsește aroma specifică. În acest caz e și greu să-i desprinzi coaja. 
Culoare verde foarte închis înseamnă că este copt. Dar atenție, nu trebuie să fie prea moale. Îl verifici strângându-l ușor. Nu trebuie să fie moale-moale, dar nici tare. 

Culoarea neagră înseamnă că e trecut de maturitate, adică prea copt, și este și foarte moale la atingere. În acest caz pulpa lui va avea pete maronii (zone stricate) și nu va avea un gust bun.

Cum se coace repede un avocado

Ai nevoie de avocado gata pentru cină în câteva minute? Iată trucuri care te ajută:

1) Un avocado se poate coace în doar două minute. Tăiați-l pe jumătate pe verticală și îndepărtați sâmburele. Înfășurați fiecare jumătate într-o folie de plastic specială pentru microunde. Cuptor cu microunde se dă la putere maximă și se pune avocado la copt timp de două minute. Când sunt suficient de reci pentru a le ține în mână, treceți avocado-ul înfășurat sub apă rece, astfel încât coacerea să se oprească.

2) Înfășurați fructele netăiate în folie de aluminiu și coaceți-le pe o foaie de copt la 200° F timp de zece minute. Dar trebuie să știți că dacă avocado este prea verde, ar putea dura până la o oră până se coacă. Verificați la fiecare cinci minute dacă nu este copt. Apoi scoateți avocado din cuptor și puneți la răcit în frigder. Coacerea trebuie oprită brusc. 

3) Dacă aveți nevoie de avocado gata mâine sau poimâine, încercați să-l așezați într-un castron sau într-o pungă de hârtie cu un măr sau o banană lângă el. Faceți găuri în pungă cu o scobitoare și lăsați-o la temperatura camerei. Cele două aceste fructe produc etilen gazos, care înmoaie fructele prin ruperea pereților celulari interni și transformarea amidonului în zahăr. 

4) Evident, cel mai simplu mod de a coacere, dar care durează, este să lăsați acel avocado verde pe un dulap la temperatura camerei câteva zile. 

Cum se păstrează avocado

Avocado, dacă este mai verde, se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, nu în frigider. Doar dacă este copt se pune la rece. Doar dacă este copt îl puneți la frigider ca să reziste încâ încă una până la 3 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel