Dan Zaharescu: înființarea unui forum farmaceutic la nivel înalt poate să ofere și o platformă de dezbatere pentru problemele specifice ale României

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM. Foto: DC MEDICAL
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM. Foto: DC MEDICAL

Dan Zaharescu a vorbit despre modificările legislației europene privind industria farmaceutică. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”, organizată de trustul de presă DC Media Grup.

Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, a explicat la dezbaterea online organizată de grupul de presă DC Media Group despre noua strategie europeană în ceea ce privește medicamentele inovative și despre  modificările legislative europene.

„În ceea ce privește industria farmaceutica inovatoare, aceasta susține necesitata unor acțiuni suplimentare pe plan legislativ care să stimuleze producția de medicamente inovatoare în Europa, care să abordeze cauzele profunde ale inechităților de acces la medicamentele inovatoare și a disfuncționalităților de disponibilitate a medicamentelor pe piețele locale și, nu în ultimul rând, utilizarea datelor și dovezilor din practica clinică curentă pentru evaluarea medicamentelor și luarea deciziilor de reglementare și construirea unui spațiu european de date de sănătate.

Fără îndoială, mediul de cercetare și academic este important să participe la acest forum, pe de altă parte, pacienții joacă și ei un rol extrem de important și ar trebui să fie invitați în acest proces și, bineînțeles, autoritățile guvernamentale, fiindcă ele sunt responsabile de implementarea acestor modificări și modul în care vor fi aduse legislației europene”.

El a mai relatat că este necesară înființara unui forum farmaceutic la nivel înalt, care „poate să ofere și o platformă de dezbatere pentru problemele specifice ale României, cu privire la accesul la medicamente și poate fi și o ocazie de racordare a actorilor și instituțiilor publice din România la dezbaterile de la Bruxelles.”

Alte detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel