Dan Zaharescu: Vaccinarea trebui să fie valorificată la maximum

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Flacoane   FOTO: pixabay
Flacoane FOTO: pixabay

Președintele ARPIM, Dan Zaharescu, a declarat că, având în vedere contextul pandemic, trebuie valorificate la maximum vaccinurile disponibile pentru bolile prevenibile. 

La dezbaterea online ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, președintele ARPIM, Dan Zaharescu, a afirmat că se bucură când aude că ”autorităţile vorbesc din ce în ce mai mult de vaccinare ca o soluţie cost eficientă pentru prevenirea bolilor transmisibile”. În opinia sa, dacă se face ”o comparație între costul prevenției legat de vaccinare și costurile bolilor pe care vaccinarea le poate preveni în mod evident, toate avantajele converg în direcția vaccinării”.

”Este absolut evident că pentru situaţia pandemică în care ne aflăm în acest moment, valorificarea la maximum a vaccinurilor care sunt disponibile pentru bolile prevenibile prin vaccinare este importantă. Vaccinarea trebui să fie valorificată la maximum în ceea ce privește populațiile de risc”, afirmă Dan Zaharescu. 

Acesta a mai amintit că în programul naţional de vaccinare ”sunt întârzieri importante, îngrijorătoare”, că ”mulţi părinţi au ezitat să meargă cu copiii la vaccinare, la medicii de familie. ”Sunt medici de familie care spun că au fost presiuni asupra lor sau au fost rugaţi să meargă acasă la copii să facă vaccinul, lucru care nu este legal şi normal. Asta arată că, din păcate, avem o problemă pe această zonă.  (...) Ce se întâmplă acum ne dă de gândit. Înţelegem că DSP-urile sunt supraaglomerate cu anchetele epidemiologice şi că distribuirea vaccinurilor este problematică, dar e necesar să fie o continuate a programelor de vaccinare şi de măsuri ferme, pentru a nu avea probleme în perioada următoare”, consideră președintele ARPIM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel