De ce ai poftă de dulce sau de sărat când ești stresat. ATENȚIE, duce la obezitate!

Angela Sabău |
Data publicării:
Alimente, dietă
Alimente, dietă

Noi studii arată legătura dinte stres și obezitate. De asemenea, stresul ar putea avea legătură cu pofta de dulce sau de sărat.

Multe persoane se plâng că se îngrașă, deși nu mănâncă mai mult decât de obicei. De asemenea, exercițiile sau lucrurile pe carele făceau de obicei, acum par mult mai obositoare și extenuante, iar somnul nu mai e la fel de bun și odihnitor. Toate acestea sunt semne că nu dieta este de vină pentru kilogramele câștigate, ci stresul.

Antrenorul de sănătate integrativă a microbiomului intestinal și nutriționist funcțional, Janvi Chitalia, a explicat care este legătura dintre stres și obezitate.

Blocaj suprarenal

Atunci când un corp a fost stresat cronic pentru o perioadă lungă de timp, glandele suprarenale își epuizează nivelul de depozitare a cortizolului, care ar putea fi foarte mare și apoi fac un backflip care duce la o situație în care există epuizare suprarenală cunoscută sub numele de oboseală suprarenală. Atunci când organismul este stresat, eliberează adrenalină (hormonul stresului), funcția acestuia este de a mobiliza energia sub formă de glicogen prin intermediul ficatului și țesutului muscular.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Aceste alimente susțin sănătatea mintală. Când și cât trebuie să le consumi

Când nu există o rezervă de energie disponibilă, organismul începe să elibereze excesul de cortizol și să spargă proteinele și acizii grași pentru a fi transformați în glucoză pentru energie.

Acesta este un mecanism de supraviețuire adaptabil la stres pentru organism, care este un răspuns normal pentru organism atunci când acesta se află în afara rezervării sau în pericol.

Ciclul de creștere în greutate începe odată cu lupta de zi cu zi pentru energie, pentru a asigura funcționarea și provine din utilizarea grăsimilor și a proteinelor, iar energia vine prin eliberarea hormonilor de stres, menținând organismul prins într-un cerc vicios de degradare cronică și inflamație.

Probleme de somn și recuperare

De asemenea, este adesea legat de faptul că persoanele cu stres cronic și îngrijorare tind adesea să raporteze probleme cu somnul din cauza oboselii suprarenale. Trezirea la două și trei dimineața și apoi dificultatea de a dormi din nou, ceea ce duce la mai puțin somn, în special a somnului reparator a ciclului, ceea ce compromite recuperarea și repararea corpului și, prin urmare, duce la incapacitatea de a funcționa normal. Un sistem compromis afectează sistemul imunitar, poate afecta digestia, asimilarea, absorbția nutrienților și apoi metabolismul. Un somn de bună calitate este esențial pentru controlul greutății.

Pofta de sărat sau dulce 

Este interesant de învățat că există cu adevărat o legătură între stres și un impuls extrem de a apela la alimente dulci sau sărate, din cauza nevoii de energie a organismului, care se datorează transportului deficitar de energie disponibil pentru „centrala” celulelor care sunt mitocondriile.

Când acestea sunt scăzute, ele provoacă nevoia fiziologică de sare și zahăr în organism. Cel mai simplu și mai rapid antidot împotriva stresului este zahărul (pofta de prăjitură, bomboane sau alcool) împreună cu puțină sare (chipsurile), motiv pentru care acestea sunt cele mai mari două pofte și, de asemenea, zahărul este o dependență și la fel este și cu gustările sărate. De asemenea, pentru că organismul continuă să se simtă epuizat de glicogen sau sodiu din cauza acestui fenomen. Caloriile constante din zahăr și alimente procesate ar duce la creșterea în greutate.

Conexiunea tiroidei cu intestinele

Atunci când funcționarea tiroidei este afectată, aceasta poate reduce conversia tiroidei inactive în tiroidă activă și, de asemenea, poate cauza posibile sindroame intestinale, ducând la sensibilități alimentare și creștere în greutate și retenție de apă. Tiroida și metabolismul au fost mult timp asociate cu creșterea în greutate.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel