Simptomul banal care poate semnala diabetul. Apare noaptea
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Mâncarea și băuturile au un conținut tot mai mare de zaharuri în ultima decadă, iar dependența de dulce este o problemă globală.
Încercarea de a reduce zahărul din alimentație poate să devină cu adevărat o provocare pentru cei care și-au propus acest lucru. Și nu doar pentru că este destul de dificil, cu efecte și benefice pentru sănătate, dar și cu reacții asemănătoare sevrajului, însă zahărul este prezent în cea mai mare parte dintre alimente și băuturi.
De altfel, consumul de prea mult zahăr are un impact important asupra sănătății, fiind legat de obezitate, diabetul de tip 2 și cariile dentare. Astea pe lângă bolile metabolice și cardiovasculare.
În vremurile actuale, alimentele îndulcite se găsesc cu mare ușurință, sunt foarte ieftine și, mai mult, li se și face multă publicitate, în ciuda apelurilor făcute de către nutriționiști, diabetologi și cardiologi, cu privire la riscurile la care se expune populația printr-un consum excesiv de zahăr.
Acesta este, de altfel, și motivul pentru care producătorii au început să folosească îndulcitori cu aport nutritiv mai redus pentru a îndulci alimentele, iar printre aceștia se află aspartamul, dar și cei proveniți din surse naturale, cum ar fi stevia.
Potrivit unor cercetări recente, cantitatea de zaharuri adăugate și de îndulcitori nenutritivi din alimente și băuturi a crescut foarte mult în ultimii 10 ani, notează Science Alert. Iar acest lucru este valabil mai ales în țările cu venituri medii, cum ar fi China și India, precum și zona Asia - Pacific, inclusiv în Australia.
Obezitatea, boală cronică în România. Până în 2030, aproape jumătate de milion de copii vor fi obezi
În timp ce efectele nocive ale consumului de prea mult zahăr adăugat sunt bine cunoscute, încrederea în îndulcitorii nenutritivi ca soluție implică, de asemenea, riscuri. În ciuda lipsei lor de energie dietetică, recenziile recente sugerează că un consum de îndulcitori nenutritivi poate fi legat de diabetul de tip 2 și de bolile de inimă, mai mult, că poate perturba microbiomul intestinal.
Și pentru că sunt dulci, ingerarea îndulcitorilor nenutritivi ne influențează palatele și ne încurajează să ne dorim mai multe alimente dulci.
Acest lucru este deosebit de îngrijorător pentru copii, care încă își dezvoltă preferințele gustative pe tot parcursul vieții.
Este știut faptul că zahărul creează dependență și cu cât mâncăm mai mult, cu atât am vrea și mai multe produse sau băuturi dulci. Mai mult, această dependență are un impact negativ asupra calității vieții, căci vine la pachet cu o serie de boli metabolice și cardiovasculare.
Astfel, cea mai bună variantă pentru a scăpa de această dependență este nevoie ca receptorii ”pentru dulce” din creier să ia o pauză, cu alte cuvinte, trebuie evitat atât zahărul, cât și mierea de albine naturală, dat și siropurile, melasa și îndulcitorii artificiali, ori tot efortul va fi în zadar.
Consumul excesiv de zahăr poate duce la obezitate, diabet și boli cardiovasculare, astfel că pe termen lung, reducerea acestuia din alimentație poate să vină cu o serie de beneficii, precum pierderea în greutate, îmbunătățirea sănătății dentare, respectiv cu reducerea riscului de diabet sau de boli de inimă. Totodată, pe termen scurt, renunțarea șa zahăr duce adesea la simptome similare sevrajului de zahăr.
Simptomele obișnuite ale sevrajului de zahăr includ pofta și oboseala, dar, în unele cazuri, oamenii se confruntă cu iritabilitate, dispoziție depresivă și alte simptome nedorite. Pentru persoanele care urmează diete foarte sărace în zahăr, cum ar fi dieta ketogenică, sevrajul de zahăr se poate simți atât de sever și neplăcut încât este denumit "gripa keto", scrie Very Well Mind.
Dacă încercați să reduceți zahărul din dieta dumneavoastră, poate fi util să înțelegeți ce fel de simptome ați putea experimenta și cât timp vor dura. Haideți să explorăm unele dintre aceste simptome, calendarul retragerii zahărului, de ce renunțarea la zahăr este atât de dificilă și ce puteți face pentru a vă simți mai bine până când simptomele sevrajului zahărului se estompează.
Reducerea zahărului din dieta ta poate avea ca rezultat o serie de simptome, atât fizice, cât și mentale. Natura și severitatea acestor simptome variază de la o persoană la alta. Ele pot dura câteva zile sau câteva săptămâni. Dacă reduceți zaharurile adăugate din alimentația dvs vă veți confrunta cu:
- Anxietate
- Modificări ale tiparelor de somn
- Stare de spirit depresivă
- Dificultăți de concentrare
- Amețeli sau senzație de amețeală
- Oboseală
- Poftă intensă de ceva dulce
- Poftă intensă de alți carbohidrați, cum ar fi chipsuri sau paste făinoase
- Iritabilitate
- Greață. Citește mai departe AICI.
Dulcele, recompensă sau refugiu emoțional. Dr. Hâncu: Poate duce la mâncare compulsivă
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
Acest tratament poate vindeca diabetul în mai puțin de trei luni. Nu mai este nevoie de administrarea insulinei.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?