De ce ar trebui să consumi struguri atunci când stai la soare: protecția neașteptată pe care o conferă

Strugurii sunt buni pentru piele
Strugurii sunt buni pentru piele

Un nou studiu arată că strugurii ar putea conferi o protecție suplimentară a pielii, împotriva razelor dăunătoare ale soarelui. 

Strugurii pot ajuta la protejarea împotriva deteriorării pielii cauzate de radiațiile ultraviolete ale soarelui la adulții sănătoși, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Alabama la Departamentul de Dermatologie din Birmingham.
În cercetările publicate în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie, s-a arătat o creștere cu 74,8% a protecției naturale a pielii atunci când 19 subiecți umani sănătoși au ingerat oral o pulbere de struguri liofilizați timp de 14 zile.
Studiul a constatat că un grup de compuși naturali - polifenoli, găsiți în struguri, precum și în alte fructe și legume - pot reduce daunele acute ale radiațiilor UV la adulții sănătoși, lucru demonstrat anterior în studiile făcute pe șoareci. În plus, poate reduce proteinele din organism care favorizează inflamația. Acesta este primul studiu care arată că ingestia orală de struguri de masă are un efect fotoprotector asupra răspunsului la arsuri solare la om.
„Rezultatele studiului indică faptul că un consum oral de struguri are efecte benefice sistemice la adulții sănătoși”, a spus Allen Oak, medic dermatolog la Școala de Medicină UAB și autor principal al studiului. Aceste beneficii includ inhibarea inflamației și repararea deteriorării ADN-ului.
În plus față de consumul de pulbere, studiul a arătat, de asemenea, că aplicarea unui extract topic realizat dintr-un polifenol din semințe de struguri, proantocianidina, poate reduce formarea celulelor arsurilor solare.
În plus, rezultatele preliminare sugerează că strugurii pot ajuta și la prevenirea cancerelor de piele, deși trebuie efectuate mai multe studii în acest domeniu înainte de a trage concluzii.
„Consumul de struguri poate acționa ca o„ protecție solară comestibilă ”, a spus Oak. „Acest lucru nu înseamnă că strugurii ar trebui folosiți în loc de protecție solară, dar ar putea oferi o protecție suplimentară, despre care suntem dornici să aflăm în continuare mai multe. Această cercetare este interesantă, deoarece descoperirile noastre actuale oferă elemente de bază pentru studii suplimentare care pot rezulta în cazul unui produs fotoprotector oral dintr-o sursă naturală. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel