De ce ar trebui să lași o cană cu oțet pe blatul din bucătărie. Trucul gospodinelor istețe pentru a rezolva o problemă frecventă

Monika Baciu |
Data publicării:
otet - FOTO: Freepik@chandlervid85
otet - FOTO: Freepik@chandlervid85

De ce ar trebui să lași o cană cu oțet pe blatul din bucătărie. Trucul are efecte fascinante. Te scapă de o problemă frecventă.

În timp ce curățarea bucătăriei tale poate părea simplă, eliminarea mirosurilor persistente poate fi o altă poveste. Cu toate acestea, se pare că condimentele precum oțetul ”pot ajuta la neutralizarea mirosurilor din casă”, explică Katie Dills.

Cine ar fi crezut asta? Prin utilizarea acestei tactici - și plasând o cană de oțet pe blatul din bucătărie - ar trebui să ai o bucătărie care miroase mult mai curat decât înainte, economisindu-ți timpul pe care l-ai fi petrecut altfel încercând să scapi de miros - rezultat! Nu doar că scurtează timpul de curățare, dar necesită și un efort minim din partea ta.

Cu toate acestea, asta nu este totul. Optând pentru această soluție naturală, te salvezi de utilizarea substanțelor chimice agresive sau a produselor de curățare pentru a elimina mirosurile, cum ar fi deodorantele chimice sau alte produse de curățare pentru bucătărie.

Este și extrem de ieftin; tot ce ai nevoie este puțin oțet (ceva ce probabil deja ai în dulapul tău). Dar ce face ca oțetul să fie atât de eficient în acest domeniu?

Vezi și: Ucigașul tăcut care te poate ucide în sezon rece. Tudor Ciuhodaru: Poate fi fatal. Începeți manevrele de resuscitare

Acidul acetic este ingredientul-cheie care neutralizează mirosurile

Motivul pentru care oțetul funcționează atât de bine pentru a îndepărta orice mirosuri neplăcute se datorează acidului acetic din compoziția sa, care este, în mod argumentat, ingredientul magic. Se găsește în toate tipurile de oțet, inclusiv în oțetul obișnuit și cel alb, deși de obicei în cantități diferite.

De exemplu, oțetul alb conține mai mult din acest compus, în jur de 10%, conform publicației online Bon Appétit, în comparație cu oțetul ”obișnuit”. Din acest motiv, ai putea opta să folosești oțet alb.

Dacă nu ai oțet la îndemână, poți încerca să folosești o mică tavă cu zaț de cafea. Nu doar că au un miros plăcut, dar zațul ar trebui să îndeplinească și o funcție similară până când poți pune mâna pe oțet, pe care îl poți achiziționa de la un magazin local. Cu toate acestea, dacă mirosurile persistă, ar trebui să iei în considerare alte opțiuni, potrivit House Digest.

Vezi și: Vânătăile, semne ale unui cancer. Șase luni cumplite de chimioterapie. Povestea bărbatului căruia i s-a spus că mai are două luni de viață

Cum se folosește

FOTO: Freepik@benzoix

Folosirea oțetului pentru a scăpa de mirosurile din bucătărie este destul de simplă, mai ales dacă ai deja o sticlă a produsului ascunsă în adâncurile dulapurilor tale. Pentru a reproduce această metodă, tot ce ai nevoie este o sticlă de oțet, fie alb, fie obișnuit, și o bol sau o cană - atât.

Cu toate acestea, există câteva moduri în care poți să-l folosești. Primul este să-l încălzești într-o cratiță, sau alternativ, poți adăuga într-o bol sau cană aproximativ jumătate de centimetru și să o plasezi pe blatul din bucătărie sau oriunde în bucătărie. Cu toate acestea, poți adăuga mai mult dacă simți că este necesar. La fel, dacă îl încălzești, asigură-te că nu-l arzi.

Dacă crezi că mirosurile din bucătărie sunt destul de puternice, poți încerca întrebuințarea acestei metode cu mai multe boluri pentru a amplifica efectele. Acum, va trebui doar să te întorci la intervale regulate pentru a verifica dacă mirosurile persistă.

Ține cont că nu există un timp stabilit pentru acest lucru. Când ești mulțumit de rezultatele tale, pur și simplu iei bolurile cu oțet și le clătești rapid în chiuvetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel