De ce să-ți vaccinezi copilul împotriva gripei: medicul Mihai Craiu explică

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Medicul pediatru Mihai Craiu explică într-o postare pe Facebook de ce este importantă vaccinarea antigripală a copiilor, mai ales în contextul pandemiei.

Medicul pediatru Mihai Craiu explică într-o postar epe paguna de Facebook Spitalul virtual pentru copii de ce este bine ca, în special în acest sezon, cei mici să fie vaccinați împotriva gripei. El pune accentul pe acest detaliu și spune că cei mici ar trbui vaccinați cât mai repede, chiar în curusl lunii octombrie.
Iată ce a scris pedicul:

„Una din ingrijorările părinților legate de școală se adreseaza apariției infecțiilor virele la copii, altele decât COVID19, in special gripa.
Au trecut deja 2 saptamâni și nu s-a intâmplat apocalipsa prezisă de catre diverși comentatori pesimiști - nu s-au inchis toate școlile și nu s-au umplut spitalele de copii cu bolnavi. Poate este incă prea repede pentru concluzii, dar este evident, că respectând regulile, apar cazuri cu un ritm natural, ce ține de transmiterea comunitară a SARS-CoV-2 si nu de copiii mici care merg la școală.
Revenind la gripă, trebuie spus că ea poate să afecteze grav sănătatea unui pacient de orice vârstă. Mai ales la extreme (sub 5 ani și peste 65). Si severitatea crește dacă este o infecție concomitentă cu virus gripal și noul coronavirus (detalii aici, n.r.)
Coinfecții cu virus gripal și SARS-CoV-2 sunt descrise și la copil (detalii aici, n.r). 
Deoarece copiii sunt principalul vector ce este implicat în transmiterea gripei în comunitate, ar fi prudent ca aceștia să fie vaccinați pentru a scădea severitatea sezonului gripal viitor, ce se suprapune peste valul 2 al pandemiei.
Când ar trebui vaccinat un copil? Cât mai repede, in luna octombrie, mai ales în cazul care acest copil este vaccinat antigripal pentru prima dată. Copiii trebuie sa facă 2 doze de vaccin gripal, la 28 zile distanță, dacă au vârstă până in 9 ani.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel