De ce să mănânci ca regii din farfurii de argint. 5 efecte nebănuite pentru sănătatea ta: antibacterian, nontoxic

Dana Lascu |
Data publicării:
Farfurii din argint. Foto: Pixabay
Farfurii din argint. Foto: Pixabay

V-ați întrebat vreodată de ce regii și reginele mâncau din farfurii de argint? Nu era de fapt un semn de bogăție, ci datorită beneficiilor argintului pentru sănătate. Iată la ce e bun: 

Când vorbim argint, ne gândim la bijuterii și bogăție, că doar capetele încoronate luau masa în farfurii de argint. Dar adevărul este că există ale motiv în spatele acestei preferințe. 

Potrivit experților, era vorba despre un stil de viață sănătos și nu doar un simbol al statutului. Iată care sunt beneficiile acestora pentru sănătate: 

1) Proprietăți antibacteriene

Potrivit experților, argintăria are proprietăți antibacteriene care păstrează alimentele protejate de bacterii dăunătoare din aer. Deci, chiar dacă vă lăsați mâncare neatinsă o vreme în farfuria sau castronul de argint, să știți că nu se va întâmpla nimic cu ea.

2) Bun pentru imunitate

Pe lângă faptul că ne protejează împotriva bacteriilor, argintăria scade și riscul de slăbire a sistemului imunitar și vă protejează de boli.

3) Păstrează alimentele proaspete:

Cercetările sugerează că alimentele sau băuturile păstrate în recipiente din argint durează mai mult. Argintul ucide microbii, ceea ce menține alimentele proaspete mai mult timp.

4) Nu este toxic

În comparație cu alte materiale, argintăria nu are proprietăți toxice. Nu contaminează alimentele cu proprietățile ei chimice și le menține în siguranță ore în șir.

5) Ajută la digestie

Se știe că argintăria are un efect de răcire asupra corpului și, de asemenea, ajută digestia și ajută la îmbunătățirea metabolismului din organism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel