De ce se înfundă urechile când ești răcit. Remedii pentru a scăpa de această senzație. Cum te ajută guma de mestecat

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce se infunda urechile cand esti racit - FOTO: Freepik@stockking
de ce se infunda urechile cand esti racit - FOTO: Freepik@stockking

De ce se înfundă urechile când ești răcit. Ce poți face pentru a scăpa de această senzație enervantă și când devine o problemă.

De ce se înfundă urechile când ești răcit. Infecțiile respiratorii superioare nu sunt deloc plăcute. Indiferent dacă suferi de răceală, gripă sau alergii, probabil vei experimenta înfundarea urechilor, care duce la durere și presiune.

Urechile înfundate și răcelile sunt la fel de comune precum sunt deranjante, motiv pentru care este important să combatem simptomele cât mai curând posibil. Cu toate acestea, este la fel de important să identificăm natura inflamației pentru a putea aborda problema cu agenți antiinflamatori sau antibiotice specifice.

Atunci când ești răcit sau suferi de o infecție a căilor respiratorii superioare, cum ar fi o răceală sau gripă, nasul și gâtul tău pot deveni inflamate. Această inflamație poate afecta și tubul lui Eustachio, care se deschide în spatele gâtului.

Dacă durerea auriculară persistă sau este însoțită de episoade febrile, este recomandat să consultați un medic pentru o evaluare detaliată.

Vezi și: Greșeala uriașă pe care o faci dacă usuci hainele pe calorifer. Consecințele pot fi grave și pe termen lung

De ce ți se înfundă urechile când ești bolnav

Urechile, nasul și gâtul sunt toate interconectate prin intermediul tubului lui Eustachio, un organ care reglează presiunea în urechi, elimină excesul de lichide și circulă fluxul de aer în urechi.

Tubul lui Eustachio nu va funcționa corespunzător atunci când te confrunți cu o răceală, gripă, alergii sau infecție respiratorie superioară. Aceste condiții cauzează umflarea și secrețiile de mucus, ambele generând blocaje care împiedică tubul lui Eustachio să funcționeze corect. Inflamația provoacă acumularea de lichid, rezultând o senzație de înfundare și presiune în urechi, potrivit Valley Audiology.

Nu toată lumea este afectată în mod egal. Unii oameni nu simt niciodată disconfort la nivelul urechilor când sunt bolnavi, în timp ce alții se confruntă cu această problemă în mod constant.

Asta se datorează faptului că tubul lui Eustachio este ca un fulg de zăpadă: nici doi nu sunt la fel. Diferențe subtile în formă și dimensiune joacă un rol important.

Persoanele cu un organ îngust sau aflat orizontal sunt mai predispuse să experimenteze acumularea excesivă de lichide; de aceea copiii, a căror corp este încă în creștere, se confruntă cu mult mai multe infecții de ureche decât adulții.

În plus, unele persoane au pur și simplu mai multe mucoase în apropierea intrării în tubul lui Eustachio, crescând șansele ca acestea să se confrunte cu inflamații atunci când se îmbolnăvesc.

Vezi și: Constantin Dulcan, despre cum s-a vindecat de cea mai grea boală: Aparent, este un paradox. Aduci în tine energia vindecării, nu energia bolii

Modalități de a ameliora presiunea în urechi

Vestea bună este că majoritatea durerilor și presiunii în urechi nu durează mult. Odată ce infecția respiratorie superioară a trecut, simptomele tale ar trebui să dispară.

Cu toate acestea, acest proces poate dura cât o săptămână sau mai mult, și acesta este un timp îndelungat pentru a suporta disconfortul la urechi. Pentru a ajuta la accelerarea procesului, următoarele sfaturi ar trebui să ajute la reducerea congestiei nazale și a gâtului.

- Antihistaminice și decongestionante de vânzare liberă

- Înghițire

- Mestecă gumă

- Folosește pastile pentru gât sau bomboane tari

- Respirație profundă, apoi respirație ușoară cu gura închisă, ținând nasul închis

Dacă aceste trucuri nu ajută și simptomele persistă mai mult de câteva zile sau sunt însoțite de dureri severe la ureche, scurgere de lichid sau pierderea auzului, contactați un medic specialist în urechi din Concord pentru a exclude o infecție la ureche sau alte tulburări grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel