De ce îngălbenesc pernele. Ingredientul care le redă strălucirea

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
de ce se ingalbenesc pernele - FOTO: Freepik@rawpixel.com
de ce se ingalbenesc pernele - FOTO: [email protected]

De ce îngălbenesc pernele. Care este motivul dezgustător pentru care pernele tale își pierd albul curat și devin maro. Iată cum le poți reda strălucirea cu un singur ingredient din bucătărie.

De ce se îngălbenesc pernele. Pernele îngălbenite au fost recent subiect de dezbatere intensă, cu discuții despre motivul pentru care se întâmplă acest lucru și cum să scapi de pete.

Din fericire, un expert în lenjerie de pat a oferit o soluție simplă. Adesea ne plângem de petele galbene de pe fața pernelor, care par imposibil de spălat și ne fac să ne simțim frustrați. Cu toate acestea, un expert în lenjerie de pat a oferit sfaturi despre cum poți aborda această problemă în gospodărie.

De ce se îngălbenesc pernele

Fabio Perrotta, Director de Achiziții la Dreams, și-a oferit perspectiva cu privire la momentul în care pernele ar trebui spălate sau înlocuite și a explicat motivul dezagreabil pentru care pernele devin galbene în primul rând - în special în cazul bărbaților. Expertul a explicat ce rol joacă igiena personală.

”Dezbaterea privind pernele galbene este un subiect fierbinte și este important să se ia în considerare atât confortul, cât și igiena în această discuție. Ideal, pernele ar trebui înlocuite sau curățate în profunzime atunci când nu mai oferă suportul necesar pentru o noapte odihnitoare.

Îngălbenirea pernelor este din cauza mai multor factori, inclusiv acumularea de transpirație, uleiuri corporale și acarieni. În mod interesant, există și alte motive pentru care pernele se pot îngălbeni, iar bărbații pot fi mai susceptibili din cauza obiceiurilor lor”, a spus Fabio Perrotta, potrivit Mirror.

De ce pernele folosite de bărbați se îngălbenesc mai repede

”De exemplu, produsele de îngrijire personală pentru bărbați, cum ar fi ceara de păr sau produsele de stilizare, se pot transfera pe perne, ceea ce duce la decolorare.

În plus, diferențele hormonale pot juca un rol; variațiile în compoziția transpirației și uleiurilor pielii pot afecta rata de îngălbenire. Bărbații au, de asemenea, în general, păr facial, care poate capta uleiuri și alte substanțe, ceea ce poate duce la mai multe transferuri pe fața pernei”, a mai spus Fabio Perrotta.

Cum să redai strălucirea pernelor

Norocul este că există o modalitate gratuită de a rezolva această problemă - și constă în simplul fapt de a lăsa perna la soare. Fabio a explicat ce trebuie să facem pentru a reda albul strălucitor.

”Există multe modalități de a preveni sau aborda această problemă. Unele dintre preferatele mele includ plasarea pernei la soare pentru câteva ore, ceea ce poate ajuta la albirea și revigorarea naturală, sau utilizarea de suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu pentru a șterge petele. De asemenea, asigurați-vă întotdeauna că citiți instrucțiunile de curățare de pe perna dumneavoastră individuală”, a mai spus Fabio Perrotta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel