Demisii la Orăștie. Mai mulți medici și asistente medicale și-au dat demisia „de frică”, susține prefectul Vasilică Potecă

Dana Lascu / 30 Martie 2020 / 15:21
Medic
Medic

Mai multe cadre medicale, medici și asistente, de la Spitalul din Orăștie și-au dat demisia „de frică” de coronavirus, susține prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă. Managerul spitalului: sunt stupefiată!

 „De la ATI, cinci infirmiere, cinci asistente medicale și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat motivul care este? Este lipsa echipamentelor Și mi s-a spus că nu! Eu sunt în drum spre Orăștie. Mi s-a spus că nu asta este, că au echipamente, au tot ce le trebuie. Mi-au spus că le este frică de acest coronavirus și că dacă ei or să lucreze acolo, or să moară. Aceasta este explicația care mi-a fost dată, merg acum la Orăștie. Am sunat primarul de la Orăștie în carui rază de acțiune este spitalul și vom vedea ce vor face, vom încerca să discutăm cu personalul medical, cu toți ceilalți să vede ce trebuie făcut și ce măsuri să luăm în cotinuare”, a declarat  prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, la Digi24. 

În Spitalul din Orăști nu sunt internați în acest moment pacienți cu coronavirus, acesta urmând, conform planului, să fie doar spital suport în caz că crește numărul de pacienți infectați. 

Daniela Achim, managerul spitalului Orăștie, a explicat, la rândul ei, că „sunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui coronavirus. Nu o să fie activitate pe Terapie Intensivă. Noi în dimineața aceasta, culmea, că chiar în dimineața aceasta aveam întâlnire cu un alt medic care voiam să-l angajăm. Doamna a decis să vină la noi, va fi încadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Paște”.  

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy