DEZBATERE ONLINE: „Inovația medicală: acces, impact, schimbări”

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dezbaterea online „Inovația medicală: acces, impact, schimbări”
Dezbaterea online „Inovația medicală: acces, impact, schimbări”

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC NewsTV, DC News, DC Medical, DC Business, Stiridiaspora.ro, Spectacola.ro, Defenseromania.ro, va organiza la data 16 OCTOMBRIE 2020, de la ora 11.00, dezbaterea online „Inovația medicală: acces, impact, schimbări”. Lista de invitați: 

La începutul pandemiei, HIV-SIDA era considerată o boală mortală. Astăzi, noile molecule terapeutice o pot ține sub control, pacientul seropozitiv trăind cu virus în sânge zeci de ani. Timp în care, mai mult ca sigur, se va descoperi leacul acestei maladii.

Studenții la medicină învățau, la începutul acestui secol, că nu există tratament pentru melanomul malign. Astăzi, această formă de cancer poate fi vindecată. Rata de supraviețuire a pacienților cu cancer a crescut, în ultimii 20 de ani, de la 58%, la 83% în țările dezvoltate.

Dispozitivele medicale și organele sintetice, de la inima artificială la exoscheletul cu conexiune neuronală, pot realiza, astăzi, 70% din funcțiile organismului uman. Diagnosticul este tot mai performant, permițând nu doar identificarea unor maladii, ci chiar anticiparea lor, cum ne arată testele oncogenetice BRCA.

În cazul diabetului zaharat, OMS consideră încă din 2015 că există riscul unei „pandemii” de diabet, prevalența bolii crescând mai ales în țările cu nivel mediu de dezvoltare, așa cum este și România. Cu toate că metodele de diagnostic și tratament au făcut progrese uriașe, diabetul, nediagnosticat la timp sau incorect tratat, reduce dramatic speranța și calitatea vieții, declanșează multiple afecțiuni asociate, cu impact nu doar în sistemului medical, ci și în cel economic sau social.

Fie că au vindecat maladii până mai ieri incurabile, fie că au ameliorat semnificativ calitatea vieții pacienților și au crescut semnificativ speranța de viață, soluțiile terapeutice moderne au revoluționat medicina în ultimul deceniu.

Inovația medicală este rezultatul unui efort de cercetare uriaș: pentru o singură moleculă din compoziția unui nou medicament, pentru un nou dispozitiv medical sau un nou test de laborator sunt necesare investiții de aprox. 1 miliard de euro. Siguranța și eficiența noilor tehnologii sunt garantate prin uriașe studii clinice, verificate de lumea științifică și de organismele statale de autorizare și control.

DCMedia Grup propune o masă rotundă / dezbaterea online sub titlul „Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, care va reuni decidenți, experți, furnizori de soluții terapeutice și reprezentanți ai pacienților, pentru a răspunde la următoarele întrebări:

- cum poate crește accesul pacienților din România la inovația medical?
- care este impactul economic, social și medical al inovației medicale?
- va modifica revoluția științifică relația medic-pacient?

Evenimentul va fi transmis LIVE pe DC News TV, DC News și DC Medical, dar și paginile de Facebook și Youtube ale acestor platforme, începând cu ora 11.00.

LISTĂ INVITAȚI:

- Nelu Tătaru, Ministrul Sănătații
- Andrei Baciu, Secretar de Stat Ministerul Sănătății
- Adela Cojan, Președinte CNAS
- Diana Păun, Consilier Prezidențial
- Cristian Bușoi, Europarlamentar
- Prof. Romulus Timar, Președinte Societate Diabet
- Prof. Adrian Streinu-Cercel, medic și cercetător român, Membru al Academiei de Științe Medicale
- Conf. Mariana Mărdărescu, Medic Specialist Boli Infecțioase, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”
- Prof. Dana Stănculeanu, Președinte Societate Oncologie
- Iulian Petre, Director Executiv UNOPA;
- Ana Dodea, Policy&Market Access Director Merck Sharp & Dohme Romania
- Cecilia Radu, General Manager, Novo Nordisk
- Laszlo Attila - Președinte Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României
- Florin Buicu - Parlamentar, Președinte Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților
- Maria Georgescu, Director ARAS
- Dan Zaharescu, Director ARPIM. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel