Diabetologul Gabriela Radulian, COVID-19: nu întrerupeți tratamentul

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Diabet
Diabet

Medicul diabetolog Gabriela Radulian a declarat, la o dezbatere DC Media Group, că, în România, la un pacient cu diabet zaharat diagnosticat mai există cel puțin unul nediagnosticat.

Invitat la dezbaterea online ”Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”, organizat de DC Media Group, medicul diabetolog Gabriela Radulian a declarat că în perioada stării de urgență nu au putut fi testați pacienții cu diabet zaharat pentru a se verifica gradul de dezechilibru metabolic, iar celor cu valori glicemice mari au fost foarte greu de controlat aceste valori în contextul în care le-a lipsit monitorizarea periodică.

”Prevalența diabetului în România este de 11,6%. Totodată, la fiecare pacient cu diabet zaharat diagnosticat mai există cel puțin unul nediagnosticat”, afirmă doctorița Gabriela Radulian de la Institutul Național de Diabet "Prof. N.C. Paulescu".

Aceasta sfătuiește pacienții cu diabet să meargă la medic ca să-și facă o evaluare și pentru a corecta valorile glicemice mari tocmai pentru a evita riscul complicațiilor cronice, mai ales că în perioada stării de urgență cei mai mulți pacienți cu diabet nu au mai ieșit din case sau nu au reușit să-și ia rețeta periodică. ”Diabetul zaharat este o boală cu evoluţie cronică, progresivă, iar tratamentul trebuie luat toată viaţa. De aceea, repet, este foarte important ca cei cu diabet zaharat să se prezinte la medic, să-şi ridice reţeta, să nu întrerupă niciodată tratamentul şi, ţinând cont, de contextul epidemiologic, să-şi monitorizeze şi acasă valorile glicemice. Şi când ajung la medic să le prezinte. Iar dacă ele sunt mari, trebuie modificat şi tratamentul”, a subliniat medicul diabetolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel