Diferența dintre gripa sezonieră și COVID-19. Dr Adrian Marinescu: Simptomele seamănă foarte mult

Adisa Codruț / 23 sep 2020 / 20:05
Coronavirus, infecție
Coronavirus, infecție

Dr. Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș" din București, a explicat care este diferența dintre gripa sezonieră și COVID-19. 

Potrivit medicului, simpomele pentru gripa de sezon și COVID-19 sunt foarte asemănătoare, 

„Diferențierea este greu de făcut, mai ales la nivel de cătețean. Este adevărat, din datele pe care le avem cu privire la infecția cu SARS-COV-2, lipsa gustului și a mirosului este o simptomatologie mai pregnantă. Dar în unele cazuri, se manifestă alte simptome, precum dureri musculare sau febră", a declarat medicul infecționist pentru B1.ro. 

Mai mult, dr. Adrian Marinescu atrage atenția că este foarte probabil ca sezonul de gripă să vină mai târziu anul acesta și recomandă vaccinarea antigripală timpurie, pentru a diminua cât de mult posibil complicațiile. 

„De asemenea, chiar dacă la gripă, debutul este de obicei brusc, iar COVID-19 afectează sistemul respirator gradual, simptomele seamănă foarte mult. Și atunci, trebuie făcută vaccinarea, ca să reducem cât de mult posibil fenomenul legat de gripă și oricum, trebuie să știm că atunci când avem o simptomatologie respiratorie acută, trebuie să ne izolăm", a mai spus dr Marinescu la B1.ro. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy