Dislexia, celebrități de pe glob ce nu s-au împiedicat de ea

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Dislexia e o tulburare de învățare caracterizată prin dificultăți de citire
Dislexia e o tulburare de învățare caracterizată prin dificultăți de citire

Dislexia este o tulburare de învățare, destul de comună, caracterizată prin dificultăți de citire. Celebrități de pe glob au avut de-a face cu ea.

Dislexia este o tulburare caracterizată prin dificultăți de citire. Abia la sfârșitul secolului al XX-lea a fost înțeleasă, cu toate că și azi poate fi dificil de diagnosticat.

Mulți oameni faimoși de care vorbesc și cărțile de istorie au avut această afecțiune - Leonardo da Vinci, Napoleon, Winston Churchill și Albert Einstein, potrivit webmd.com.

Iată alte câteva exemple:

Steven Spielberg – a fost fărțuit și intimidat când era copil și a renunțat la facultate în 1968; de atunci a produs filme excepționale care i-au adus numeroase nominalizări și premii în industria de film.

Whoopi Goldberg – unii colegi de școală au numit-o „proastă". După ce a terminat școala a aflat că are dislexie. Însă, în ciuda acestei tulburări a câștigat numeroase premii Emmy, Grammy, Oscar și Tony.

Muhammad Ali – a spus, citat de webmd.com, că „un om care nu are imaginație nu are aripi"; dislexia a fost una din primele lupte ale boxerului.

Jennifer Aniston – a aflat abia la 20 de ani și asta și-a explicat de ce i-a fost atât de greu să citească la școală. „Am simțit că mi s-au explicat toate traumele din copilărie, tragediile, dramele", a declarat ea pentru The Hollywood Reporter, citată de webmd.com.

Richard Branson – directorul liceului unde a învățat Branson a declarat public că acest antreprenor va ajunge fie după gratii, fie milionar. A ajuns bilionar. Despre dislexie, Branson descria dislexia drept „un mod diferit de gândire" care l-a ajutat să aibă succesul de azi.

Keira Knightley – un lucru similar îl spune și această actriță despre dislexie: „Este uimitor ceea ce va face un copil care te cheamă stupid ca să te facă să citești destul de repede". Susține că dislexia i-a adus cariera de actriță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel