Dislexia, celebrități de pe glob ce nu s-au împiedicat de ea

Florina Pop / 09 apr 2019 / 18:37
Dislexia e o tulburare de învățare caracterizată prin dificultăți de citire
Dislexia e o tulburare de învățare caracterizată prin dificultăți de citire

Dislexia este o tulburare de învățare, destul de comună, caracterizată prin dificultăți de citire. Celebrități de pe glob au avut de-a face cu ea.

Dislexia este o tulburare caracterizată prin dificultăți de citire. Abia la sfârșitul secolului al XX-lea a fost înțeleasă, cu toate că și azi poate fi dificil de diagnosticat.

Mulți oameni faimoși de care vorbesc și cărțile de istorie au avut această afecțiune - Leonardo da Vinci, Napoleon, Winston Churchill și Albert Einstein, potrivit webmd.com.

Iată alte câteva exemple:

Steven Spielberg – a fost fărțuit și intimidat când era copil și a renunțat la facultate în 1968; de atunci a produs filme excepționale care i-au adus numeroase nominalizări și premii în industria de film.

Whoopi Goldberg – unii colegi de școală au numit-o „proastă". După ce a terminat școala a aflat că are dislexie. Însă, în ciuda acestei tulburări a câștigat numeroase premii Emmy, Grammy, Oscar și Tony.

Muhammad Ali – a spus, citat de webmd.com, că „un om care nu are imaginație nu are aripi"; dislexia a fost una din primele lupte ale boxerului.

Jennifer Aniston – a aflat abia la 20 de ani și asta și-a explicat de ce i-a fost atât de greu să citească la școală. „Am simțit că mi s-au explicat toate traumele din copilărie, tragediile, dramele", a declarat ea pentru The Hollywood Reporter, citată de webmd.com.

Richard Branson – directorul liceului unde a învățat Branson a declarat public că acest antreprenor va ajunge fie după gratii, fie milionar. A ajuns bilionar. Despre dislexie, Branson descria dislexia drept „un mod diferit de gândire" care l-a ajutat să aibă succesul de azi.

Keira Knightley – un lucru similar îl spune și această actriță despre dislexie: „Este uimitor ceea ce va face un copil care te cheamă stupid ca să te facă să citești destul de repede". Susține că dislexia i-a adus cariera de actriță.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy