Dispariția unor molecule de pe piață, cauzate de prețul prea mic: cum explică Andrei Baciu, secretar de stat în MS

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Medicamente
Medicamente

Prețul medicamentelor a dus la dispariția unor molecule de pe piață. Andrei Baciu, secretar de stat al MS, a explicat la dezbaterea „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizată de grupul de presă DC Media Group, cum a fost posibil și ce pași s-au făcut pentru remedierea acestei situații.

Menținerea prețului la medicamente la cel mai scăzut nivel din Europa nu a fost o strategie bună, după cum s-a văzut până acum. Invitat la dezbaterea „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizate de grupul de presă DC Media Group, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat: „Această variantă nu este cea mai fericită pentru noi, din motivele evidente pentru oricine, ceea ce - ați dedus - s-a și întâmplat: a fost retras un lot important de medicamente din România și există, din nefericire, în continuare, discontinuități cu privire la câteva molecule. Noi am încercat să ajustăm, să modernizăm, să reparăm toate aceste neajunsuri, astfel încât pacienții din România să aibă acces la medicație, la terapii la standarde europene, sigur - nu pot fi făcute toate lucrurile care au fost definite așa cum au fost ele în ultimii ani - nu pot fi făcute într-un demers, într-un interval de câteva săptămâni, câteva luni, cu atât mai mult cu cât ai de gestionat o criză cu acest nou tip de coronavirus, însă am făcut câțiva pași importanți și cu privire la politica de preț, la această chestiune particular, s-au făcut demersuri, pentru că dorința noastră este aceea de a crea un cadru care să garanteze pacienților din România acces la standarde europene și atunci am demarat un proces de îmbunătățire a acestui cadru, bazat pe principii de transparență, astfel încât să putem să avem  în următoarea perioadă o formă care să garanteze pacienților un acces european.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel