Doar jumătate din medicii necesari, la Spitalul din Brăila. Urmează posturi scoase la concurs

Adisa Codruț / 15 iul 2019 / 15:46
Bolile mortale - evenimente vasculare, infecții și cancere - sunt cel mai des diagnosticate greșit în ambulatorii sau la urgență
Bolile mortale - evenimente vasculare, infecții și cancere - sunt cel mai des diagnosticate greșit în ambulatorii sau la urgență

Doar jumătate din necesarul de medici își desfășoară activitatea în spitalul din Brăila. Autoritățile oferă chiar și locuință celor care nu au unde să locuiască și vor să lucreze în spital.

Spitalul din Brăila lucrează cu doar jumătate din medicii necesari. Acesta este motivul pentru care vor fi scoase la concurs foarte multe posturi în perioada următoare, potrivit informaţiilor făcute publice de preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, citate de agerpres.ro.
La spitalul din Brăila lucrează aproximativ 180 de medici, din necesarul de 320. Astfel, urmează să fie scoase la concurs 128 de posuturi.

Deficitul de personal se înregistrează la 12 specialități, respectiv Medicina de urgenţă, Oncologia, Pediatria, ATI, Cardiologia, Radiologia - imagistică medicală, Neonatologia, Ginecologia, Neurochirurgia, Boli infecţioase, Chirurgia şi Ortopedia infantilă.

"Consiliul Judeţean a aprobat, împreună cu conducerea spitalului şi cu ceilalţi medici, toate posturile care sunt libere, pentru a fi scoase la concurs. În momentul de faţă, este o vânătoare de medici în România, nu este un secret. Nu este foarte uşor să aduci un medic. Trebuie să îi spui ce îi oferi, să vină, să vadă, după care va analiza şi va lua decizia de a veni la Brăila", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Iulian Chiriac.

Locuințe de serviciu pentru medici

Printre beneficiile prezentate de CJ Brăila pentru medicii tineri care vin să angajeze la SJU se află oferirea de locuinţe de serviciu, la această dată fiind gata 31 astfel de apartamente.
"În total sunt 31 de apartamente, pentru care sunt depuse 20 de cereri ale medicilor. Am aprobat protocolul de predare-primire între ANL şi Consiliul Judeţean Brăila. Comisia de evaluare a cererilor va intra în funcţiune şi sperăm că, în cel mai scurt timp, vom şi preda locuinţele", a mai spus Chiriac.

Locuinţele destinate medicilor au fost amenajate într-un fost cămin şcolar şi cuprind 31 de apartamente cu una şi două camere, care au fost realizate de Agenţia Naţională de Locuinţe, valoarea contractului fiind de 2,2 milioane lei.

Printre condiţiile pe care medicii trebuie să le îndeplinească pentru a primi o locuinţă de serviciu se numără: să aibă vârsta până în 35 ani; titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţi, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila; să îşi desfăşoare activitatea în unităţile spitaliceşti din municipiul Brăila (Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sau Spitalul de Pneumoftiziologie).
În ultimii doi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-au angajat 20 de medici tineri. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy