Doi donatori în moarte cerebrală. Mai multe vieți vor fi salvate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Organele donate salvează alte vieți
Organele donate salvează alte vieți

Doi donatori aflați în moarte cerebrală pun în mișcare, din nou, transplantul în România. E vorba de doi bărbați de 60 de ani, ale căror organe vor fi prelevate în curând. 

Familiile a doi bărbați, ambii în vârstă de 60 de ani, au acceptat donarea de organe. Amândoi bărbații sunt în moarte cerebrală. 

Este vorba de un bărbat de 60 de ani aflat la Spitalul Județean Deva, de la care se vor preleva plămânii, ficatul, rinichii și țesuturi, și de un bărbat de aceeași vârstă, aflat la Oradea, de la care vor fi prelevați rinichii, ficatul și țesuturi. 

Echipele de prelevare de organe din cele două spitale vor intra în operație. 

Din primele informații, plămânii vor ajunge la PSitalul Sf. Maria din bucurești - singurul din țară unde se face transplant pulmonar, ficatul de la ambii donatori merge la Institutul Clinic Fundeni, iar rinchii ajung la Cluj-Napoca. 

---- Vom reveni cu amănunte -----

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel