Doi falși stomatologi, reținuți în București. Poliție: Au exercitat profesia fără a avea drept de liberă practică

Dana Lascu |
Data publicării:
Consult stomatologic
Consult stomatologic

Doi falși stomatologi care ar fi indus în eroare pacienți tratați la un cabinet neautorizat din București au fost reținuți marți seara, au anunțat reprezentanții Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Reținerea celor doi stomatologi falși a fost dispusă în urma perchezițiilor care au avut loc marți la sediul cabinetului stomatologic neautorizat, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, exercitare fără drept a unei profesii sau activități, vătămare corporală din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.

„Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că, fără a avea drept de liberă practică, o femeie și un bărbat ar fi exercitat, în perioada 2017 - 2021, într-un cabinet stomatologic neautorizat din București, profesia de medic stomatolog. Astfel ar fi indus în eroare pacienții, fiind produse vătămări corporale, precum și un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei”, a precizat un comunicat al DGPMB transmis marți.

Cei doi ar fi eliberat, fără drept, și rețete pentru tratamente medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel