Două fetițe moarte în Brașov, iar a treia în stare gravă după ce s-au intoxicat cu o substanță folosită la spălatul oilor

DCMedical Team |
Data publicării:
Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Elicopter SMURD. Foto: DSU/Facebook

Două fetițe cu vârste între 7 și 9 ani au murit după ce s-au intoxicat cu o substanță utilizată la spălatul oilor, în județul Brașov.  A treia este în stare gravă.

Două fetițe și-au pierdut viața, iar a patra este în stare gravă după ce s-ar fi intoxicat cu o substanță folosită la spălatul oilor, în județul Brașov. Mama și bunica lor au simptome de intoxicație. Mama a fost transportată la Spitalul din Rupea, iar bunica se află în stare gravă.

Micuțele au între 7 și 9 ani și au fost găsite inconștiente, sâmbătă, în comuna Ungra din județul Brașov. Echipajele de salvare - două echipaje SMURD și trei echipaje de Ambulanță, plus un elicopter SMURD de la Târgu-Mureș - nu au putut face nimic pentru două dintre ele. A treia se află la spital în stare gravă. Surse citate de Observator susțin că micuțele, mama și bunica lor, s-ar fi spălat pe cap cu Tomoxan, o substanță folosită la spălatul oilor. 

Purtătorul de cuvânt ISU Brașov, Ciprian Sfreja, a declarat la România TV că atunci ”când au ajuns echipajele la fața locului, cei trei copii erau intoxicați, inconștienți. Medicii au început imediat aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, doi dintre copiii de sex feminin au fost declarați decedați”, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel