Două suspiciuni de coronavirus la Timișoara nu au fost confirmate

Angela Sabău |
Data publicării:
Infecția e dată de un coronavirus
Infecția e dată de un coronavirus

Doi bărbați din Timișoara suspecți că s-ar fi infectat cu coronavirus au fost trimiși la domiciliu. Infecția nu s-a confirmat.

Doi bărbați din Timișoara care au fost suspectați că ar fi infectați cu coronavirus au fost trimiși la domiciliu, după ce infecția nu s-a confirmat. Cei doi au fost transferați de la spitalul Militar Timișoara la Spitalul de Boli Infecțioaase „Victor Babeș”, unde în urma consultului nu s-a confirmat infecția.

Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a declarat pentru DC Medical că starea celor doi pacienți este bună, nu prezintă simptomatologia infecției cu coronavirus. „Starea era bună, din cauza asta au fost trimiși la domiciliu. Dacă erau într-o stare mai rea, erau reținuți în spital, cu suspiciune de gripă sau viroză, dar erau într-o stare generală bună, cu simptomatologie minoră respiratorie, febră, urmând să fie izolați la domiciliu, cu tratamentul pe care l-am recomandat. Dacă, cumva, starea se înrăutățește, se prezintă direct la spital”, a precizat el.

Întrebat despre simptomele infecției cu coronavirus, el a precizat că nu a fost cazul celor doi pacienți. Mai mult, nu au prezentat nici criterii epidemiologice (nu au fost în contact cu persoane bolnave).  „Nu au fost în contact cu persoane bolnave, nu vin din zone endemice. Simptomele la coronavirus sunt febră de peste 38 de grade, simptomatologie pulmonară, tuse uscată, intensă, iritativă cu dispnee (lipsă de aer). Evoluția este foarte rapidă. Ei nu aveau aceste simptome”, a mai arătat Virgil Musta.

Potrivit acestuia, coronavirusul se manifestă asemănător cu cel gripal. „Gripa ar mai avea simptomatologia asemănătoare, poate să dea insuficiență respiratorie, dar la coronavirus sunt (de luat în calcul) criteriile epidemilogice și criteriile clinice”, mai explică el.

El mai arată că nicio persoană din țară care este sub supraveghere pentru coronavirus nu are simptomatologie clinică, nu este bolnav. De asemenea, este foarte importată perioada de 14 zile, în care virusul se poate manifesta la persoana infectată, mai spune el.

Unul dintre cei doi bărbați a intrat în contact cu persoane care au călătorit în China, iar al doilea este angajat al Aeroportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel