Două treimi din pacienții critici cu coronavirus sunt supraponderali și 37% au sub 60 de ani. Analiză

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Grăsimea de pe burtă
Grăsimea de pe burtă

Coronavirus, două treimi din pacienții critici din Marea Britanie sunt supraponderali. Sistemul imun slab permite noului coronavirus să se răspândească în plămâni și să provoace pneumonie

Aproape două treimi din pacienții grav bolnavi din cauza noului coronavirus sunt obezi și aproape 40% au vârsta de sub 60 de ani, a dezvăluit un audit NHS (sistemul britanic de sănătate), citat de DailyMail Online.

63% dintre pacienții aflați în terapie intensivă în spitalele din Marea Britanie din cauza virusului ucigaș sunt supraponderali, obezi sau au obezitate morbidă. În timp ce vârsta medie a persoanelor care suferă cele mai grave simptome ale coronavirusului este de 64 de ani, 37% dintre pacienți sunt sub 60 de ani.

Centrul Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă a analizat toate internările în unitățile de îngrijire critică din Marea Britanie până joia trecută. La acel moment, în ATI erau 194 de pacienți cu coronavirus. Se crede, însă, că acest număr a crescut exponențial în ultimele patru zile.

Analiza arată că persoanele obeze sunt expuse riscului de complicații grave din cauza COVID-19, ceea ce e o problemă în Marea Britanie unde două treimi din adulți intră în această categorie.

Faptul că o treime din pacienții internați la Terapie Intensivă au sub 60 de ani, arată că nu doar vârstnicii sunt expuși riscului de a dezvolta complicații.

De asemenea, analiza a constatat că majoritatea pacienților cu coronavirus din terapie intensivă au fost de sex masculin, 71% din toate cazurile, și doar 18 pacienți (9%) aveau „comorbidități severe" (afecțiuni cronice severe preexistente), cum ar fi afecțiuni cardiace subiacente sau boli pulmonare; în timp ce doi pacienți au fost gravide.

De ce e mai periculos noul coronavirus la obezi și supraponderali

De altfel, studii precedente au arătat că persoanele obeze sunt mai susceptibile să sufere complicații grave sau să moară de infecții, cum ar fi gripa.

Medicii spun că sistemul imunitar al oamenilor grași este dezechilibrat, pentru că este forțat permanent încearcă să protejeze și să remedieze pagubele provocate de inflamții în celule.

Folosirea întregii energii pentru a elimina inflamația înseamnă că sistemul de apărare al organismului are puține resurse pentru a se apăra împotriva unei noi infecții, cum este noul coronavirus.

Oamenii obezi tind, de asemenea, să mănânce o dietă cu foarte puține fibre și antioxidanți - care mențin sănătos sistemul imunitar - cum ar fi fructe și legume.

Excesul de greutate îngreunează, pentru diafragmă și plămâni, dilatarea și inhalarea oxigenului. Înfometate de oxigen, organele vor începe să eșueze.

Acești factori pot explica de ce plămânii obezilor tind să se deterioreze mai repede când noul coronavirus lovește, comparativ cu o persoană sănătoasă.

Există mai mulți alți factori care pot crește riscul unei persoane obeze de a se îmbolnăvi grav din cauza noului coronavirus, atrag atenția medicii, inclusiv lipsa exercițiilor fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel