Două UNIVERSITĂȚI de MEDICINĂ românești, în premieră în Clasamentul Mondial!

Dana Lascu / 18 mai 2020 / 20:32
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, FOTO Facebook
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, FOTO Facebook

În Clasamentul Mondial al Universităților al Round University Ranking (RUR) figurează șase instituții de învățământ superior din România. Cea mai bine cotată dintre ele e pe locul 598 din 829 cât are topul.

Clasamentul Mondial al Universităților al Round University Ranking (RUR) evaluează performanța a 829 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, cu ajutorul a 20 de indicatori grupați în 4 domenii-cheie ale activității universitare: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară.

În topul Round University Ranking pe 2020 sunt prezente șase instituții de învățământ superior din România, dintre care două sunt Universități de Medicină și Farmacie.

Este vorba de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, clasată pe locul 647 și care este nou intrată în top, și de Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș, clasată anul acesta pe locul 750, la fel, și ea nou intrată în top. 

Cele șase instituții de învățământ superior prezente în top sunt:

 

Universitatea București și Babes-Bolyai din Cluj sunt în top din 2010, Universitatea de West din Timișoara a intrat n clasament în 2018, iar Universitatea Politehnica București este nou intrată în Clasamentul Mondial al Universităților.

Pe primul loc în top este Universitatea americană Harvard. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy