Două UNIVERSITĂȚI de MEDICINĂ românești, în premieră în Clasamentul Mondial!

Dana Lascu |
Data publicării:
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, FOTO Facebook
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, FOTO Facebook
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, FOTO Facebook

În Clasamentul Mondial al Universităților al Round University Ranking (RUR) figurează șase instituții de învățământ superior din România. Cea mai bine cotată dintre ele e pe locul 598 din 829 cât are topul.

Clasamentul Mondial al Universităților al Round University Ranking (RUR) evaluează performanța a 829 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, cu ajutorul a 20 de indicatori grupați în 4 domenii-cheie ale activității universitare: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară.

În topul Round University Ranking pe 2020 sunt prezente șase instituții de învățământ superior din România, dintre care două sunt Universități de Medicină și Farmacie.

Este vorba de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, clasată pe locul 647 și care este nou intrată în top, și de Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș, clasată anul acesta pe locul 750, la fel, și ea nou intrată în top. 

Cele șase instituții de învățământ superior prezente în top sunt:

 

Universitatea București și Babes-Bolyai din Cluj sunt în top din 2010, Universitatea de West din Timișoara a intrat n clasament în 2018, iar Universitatea Politehnica București este nou intrată în Clasamentul Mondial al Universităților.

Pe primul loc în top este Universitatea americană Harvard. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel