Ungaria a donat materiale și echipament medical pentru SJU Miercurea-Ciuc

Donaţie din Ungaria pentru secţia de neonatologie a SJU Miercurea-Ciuc.
Secţia neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a primit, marţi, o donaţie din partea organizaţiei Pluss Kommando din Ungaria, constând în materiale textile care se folosesc în incubatoare şi pătuţuri, dar şi un echipament medical noninvaziv care măsoară tensiunea şi concentraţia de oxigen a bebeluşilor, potrivit Agerpres.
Şefa secţiei de neonatologie a SJU Miercurea-Ciuc, dr. Cseh Zsuzsanna, a declarat că aceste donaţii îi vor ajuta pe nou născuţi să se simtă mai confortabil şi a dat exemplul unor cuiburi care imită forma uterului şi îi fac pe bebeluşi, în special pe cei născuţi prematur, să simtă căldura şi siguranţa pe care o aveau înainte de naştere.
"Împreună cu Asociaţia Pluss Kommando încercăm să creăm o lume aproape perfectă de cea a uterului mamei", a spus dr. Cseh Zsuzsanna.
Preşedintele Asociaţiei PlussKomando, Nyilka Ildikó, a menţionat faptul că scopul acestui demers este de a-i ajuta pe cei mici, care sunt lipsiţi de îmbrăţişarea mamei, în primele zile de naştere.
"Îi ajutăm pe acei copii care, în loc de îmbrăţişarea mamei, sunt în spital şi în incubatoare în primele zile ale vieţii. Fiecare atingere are efect asupra dezvoltării lor, de aceea trebuie să le oferim tot ce putem să se simtă confortabil şi să se dezvolte mai bine. Toate aceste materiale sunt pentru a proteja şi a dezvolta bebeluşii, nou născuţii. Această donaţie reprezintă donaţia tuturor celor care ne-au ajutat", a declarat Nyilka Ildikó, potrivit traducerii asigurate de organizatori.
De altfel, toate materialele textile au fost realizate de asociaţie, din donaţiile primite atât de la cetăţeni, cât şi de la instituţii sau organizaţii.
De asemenea, secţia de neonatologie a primit şi un aparat noninvaziv care măsoară tensiunea şi concentraţia de oxigen a bebeluşilor.
Valoare totală a donaţiilor depăşeşte suma de 30.000 lei.
Astfel de donaţii au fost făcute şi Spitalului municipal din Gheorgheni, urmând să ajungă şi la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc.
Asociaţia din Ungaria ar dori să extindă acest proiect şi în alte oraşe din România, dacă găseşte deschidere şi organizaţii cu care să colaboreze.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-