Dr Beatrice Mahler: pacienții au fost mutați în spital

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Beatrice Mahler
Beatrice Mahler

Managerul Institutului Marius Nasta, dr Beatrice Mahler, a explicat că personalul din Camera de Gardă a dat alarma atunci când a sesizat flacără și fum în afara Unității Mobile din curtea spitalului, unde erau tratați 7 pacienți COVID-19. Pacienții au fost transferați rapid în spital și, din fericire, nu s-a declanșat un incendiu. 

„În Unitatea Mobilă ATI erau internați 7 pacienți în stare critică, ventilați non-invaziv toți, care au fost mutați 2 dintre ei în Secția de terapie Intensivă COVID și ceilalți în secție. Pentru că au fost mai multe întrebări din partea dvs de ce pacienții ventilați non-invaziv erau în Unitatea Mobilă, doresc să precizez faptul că toți pacienții care sunt în stare critică sunt ventilați într-o primă etapă non-invaziv, cu aparate care sunt mult mai performante, cele din unitatea mobilă sau cele din secția Terapia Intensivă. Aceste ventilatoare performante asigură o oxigenare mult mai bună a corpului, a organismului, și se amână cât se poate de mult momentul intubării. Asta nu înseamnă că nu sunt niște pacienți severi, care au nevoie de asistență medicală. Mai mult decât atât, personalul medical din Unitatea Mobilă și din Secția de Terapie Intensivă este instruit să poată supraveghea și să ofere asistență acestor pacienți care au nevoie 24 de ore de ventilație non-invazivă. Este un pacient fragil, care are nevoie de asistență, de aceea pentru acești pacienți se decide transferul în Unitatea de Terapie Intensivă. (...)

Colegii mei din camera de gardă care au sesizat pompierii au spus că au văzut flacără cu fum, care însă nu s-a extins și s-a stins extrem de rapid. (...) Problemele care sunt la spital sunt problemele legate de infrastructură pe care le-am spus de mai mulți ani și pe care le repet. Institutul Marius Nasta este un spital care are peste 100 de ani vechime, în care infrastructura trebuie modernizată. Și acest lucru cu siguranță este o prioritate, cel puțin pentru mine ca manager.

Aceasta este o Unitate Mobilă în Institutul Marius Nasta este din luna octombrie, până acum a funcționat fără probleme. Săptămâna trecută a fost în procedură de curățenie și dezinfecție terminală, tocmai pentru că este extrem de important să depistăm și să avem grijă să limităm infecțiile asociate asistenței medicale. 

pacienții transferați sunt cu stare critică, sunt ventilați noninvaziv, sunt conștienți sigur că da. Numai un pacient conștient poate fi ventilat non-invaziv, un pacient care este inconștient trebuie intubat”, a spus managerul Institutului Marius Nasta, dr Beatrice Mahler. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel