Dr Emanuel Botnariu: Medicii de familie sunt suprasolicitați în aceste momente

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dr. Emanuel Botnariu, senator
Dr. Emanuel Botnariu, senator

Dr. Emanuel Botnariu, prezent în dezbaterea despre criza medicamentelor organizată de DC Media Group, a discutat despre situația prin care trece România, referindu-se la criza cauzată de coronavirus.

Senatorul Emanuel Botnariu a arătat că în aceste momente se pune o presiune foarte mare pe medici în general, dar și pe medicii de familie. „Medicii de familie sunt suprasolicitați în aceste momente. Dacă până în situația de astăzi, populația nu prea ajungea decât în condiții deosebite la medici, astăzi, medicii reprezintă o mare siguranță pentru populație”, a arătat el.

De asemenea, el a mai subliniat importanța sistemului de urgență din România, în aceste momente de criză.

Pe de altă parte, medicul consieră că plafonarea prețurilor la medicament a fost o soluție bună în această perioadă, dar pune accent și pe necesitatea respectării regulilor.

„Într-adevăr, trebuiau plafonate (prețurile la medicamente, n.r.). Eu merg pe o problemă de unitate la ora acutuală. Să lăsăm orgoliile la o parte, trebuie toți să ne concentră să luăm cele mai bune decizii. Trebuie să găsim cele mai bune metode pentru ca populația din România să respecte toate aceste reguli, trebuie să venim și cu reguli dure, în așa fel încât să putem să-i penalizăm pe cei care încalcă aceste reguli, dar trebuie să asigurăm și stabilitatea emoțională a întregului popor”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel