Dr Gabriel Diaconu, vaccinat și reinfectat cu COVID: am avut niște simptome minime, deja remise. E o lecție care trebuie învățată

Dana Lascu |
Data publicării:
Gebriel Diaconu, psihiatru. Foto Facebook
Gebriel Diaconu, psihiatru. Foto Facebook

Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu, vaccinat ca aproape toți medicii, printre primii din România, s-a reinfectat cu COVID-19. El a explicat cum evoluează boala și de ce se va duce să se vaccineze și cu doza 3 peste o lună.

De două săptămâni clinica unde lucrează testează săptămânal personalul medical pentru COVID, a scris dr Gabriel Diaconu.

„Deși nu am avut decât niște simptome minime de răceală, deja remise, astăzi am fost testat pozitiv, după ce săptămâna trecută fusesem testat negativ la SARS-CoV-2.

Între săptămâna trecută și săptămâna asta copiii mei au fost răciți, testele rapide antigen ale tuturor au ieșit negative. RT-PCR rămâne standardul de diagnostic pentru COVID-19

Deși sunt recuperat 95%, intru în izolare două săptămâni.

Câteva lecții se desprind, deși nu obligatoriu, din cele de mai sus:

1. Copiii sunt unul din vectorii de transmisie. Dacă întâlnesc persoană vaccinată, ca mine, impactul va fi modest si de scurtă durată. 

2. Deși ești vaccinat, iar eu am 7 luni de la vaccinare, e posibil să contactezi totuși varianta Delta, la care protecția vaccinală e sensibil mai scăzută. Vei face cel mult o răceală ușoară. Nu vei face pneumonie sau complicație ei, detresa respiratorie cu mortalitate mare.

3. Probabil, dacă ești cadru sanitar, și ești din prima cohortă vaccinală - ca mine - e timpul să îți faci rapelul/ booster shot. 

4. Dacă nu ești vaccinat, la cum stau lucrurile acum, eu m-aș duce mâine să o fac. 

Ce urmează? Două săptămâni de izolare la domiciliu, în care am să văd cum rezolv cu telemunca. După care, peste o lună, am să îmi fac și rapelul la vaccin. Așa cum e firesc”, a scris dr Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel