Dr Mihai Craiu: Adevărul despre maladia COVID la copii. Închiderea școlilor e o decizie care va trebui luată

Dana Lascu |
Data publicării:
Copil, temperatură. Foto: Pixabay
Copil, temperatură. Foto: Pixabay

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu explică riscurile de infectare cu SARS-CoV-2 la copil, cum se manifestă maladia COVID-19 și de ce ar trebui închise școlile: 

Dr Mihai Craiu spune că închiderea școlilor este cea din urmă decizie ce trebuie luată din cauza evoluției pandemiei COVID-19 și a numărului de cazuri în rândul copiilor și adulților. 

„Fac un rezumat al repetatelor mele postări privind maladia COVID-19 pe tema bolii la copil și impactul acesteia asupra comunității și a școlilor.

1. Copilul se poate infecta cu SARS-CoV-2 la fel ca și adultul. Dar infecția produce boală cu simptome sâcâitoare într-o proporție mult mai mică decât la adult. 80% din copii au ceva modest și 20% au nevoie de consult medical. Aici link despre când trebuie apelat la medic (link direct sursa informației)

2. Varianta delta este mult mai contagioasă decât precedentele și ca atare îmbolnăvește mai mulți copii în același timp. Asta a dus la creșterea cu 12% a frecvenței complicației severe (MIS-C) în SUA, din august 2021 încoace. 5.217 cazuri de la începutul pandemiei și 46 decese (link direct sursa informației)

3. Lipsa vaccinării adulților și lipsa respectării regulilor de prevenție (inclusiv la vaccinați!) duce la creșterea numărului de infecții. Chiar dacă ești vaccinat poți să te îmbolnăvești DACĂ nu porți mască și mergi în aglomerație. Vaccinarea scade riscul de maladie gravă și deces, NU anulează riscul de a transmite boala. Ești contagios mai puțin timp decât un nevaccinat, dar ești, in cazul infectării – (link direct studiu)

4. Închiderea școlilor este cea din urmă decizie ce trebuie luată. Se impune înainte de lockdown și e o măsură disperată, extremă. Academic, emoțional și somatic lipsa școlii, în format fizic, are efecte dezastruoase asupra copiilor. Degeaba nu se infectează cu SARS-CoV-2 acum dacă devin fobici, anxioși, obezi, dependenți de ecrane, miopi, pe viață!

Pentru a rămâne școlile deschise trebuiesc:

a. Vaccinați adulții din jurul copiilor mici.
b. Respectate strict regulile de protecție (mască, distanțare, aerisit des).
c. Testare periodică frecventă la elevi & profesori. Se pare că se va face...
d. Analiză frecventă a transmiterii comunitare și decizii punctuale, în fiecare școală în parte. Nu inchidere fără discernământ a tuturor școlilor din județ/țară.
e. Instituirea unui cadru ferm de pedeapsă a celor care nu respectă regulile în vigoare. Nu impotența sau bășcălia actuale...
f. Luarea unei decizii ferme, asumate, cu argumente și acțiuni transparente, de către autorități. Niciodată nu vom fi toți de acord cu varianta X sau Y. Temporizarea e cea mai proastă soluție”, a notat medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook intitulată Spitalul Virtual pentru Copii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel