Dr Moldovan: Ministerul Sănătății susține elaborarea unei strategii de sport pentru sănătate

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății dr Horațiu Moldovan a explicat că trebuie creată o strategie națională de îmbunătățire a stării de sănătate prin sport, astfel încât România să nu mai fie „fruntașă” la decese prin boli cardiovasculare și obezitate infantilă.

Ministerul Sănătății susține elaborarea unei strategii naționale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin sport, în condițiile în care România deține primul loc pe plan european în ceea ce privește incidența și mortalitatea prin boli cardiovasculare și un rol „fruntaș" în obezitate infantilă, a declarat, joi, la seminarul „Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei" organizat de DC Media Group, secretarul de stat dr Horațiu Moldovan.

„Ministerul Sănătății susține orice forme de promovare a sportului, începând de la primele forme de învățământ. Ca să avem mai târziu adulți sănătoși, trebuie să ne deprindem copiii și tinerii să facă mișcare. Legătura între aceste două noțiuni este evidentă, este cunoscută și recunoscută din cele mai vechi timpuri! (...) Ministerul Sănătății susține elaborarea unei strategii naționale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin activitatea fizică organizată, susținută, educativă. România deține primul loc pe plan european în ceea ce privește incidența și mortalitatea prin boli cardiovasculare și un loc fruntaș, din păcate, în obezitate infantilă. Principala cauză de mortalitate în România este dată de bolile cardiovasculare. După cum bine știți eu sunt chirurg cardiovascular și operez permanent pacienți afectați de ateroscleroză, de maladii degeneratve cardiovasculare, cu factor de risc cardiovascular, dintre care, unul dintre cei mai importanți este sedentarismul, lipsa mișcării", a afirmat secretarul de stat, în cadrul unei dezbateri organizate de DC Media Group.

Potrivit chirurgului Horațiu Moldovan, sedentarismul trebuie combătut încă din copilărie, din primii ani de viață. În acest fel se pot diminua costurile legate de asistența medicală pentru patologia cardiovasculară, „costuri care sunt deosebit de ridicate la nivelul societății", a arătat secretarul de stat.

„Este nevoie și noi chiar propunem, Ministerul Sănătății, un pact la nivel național între toți actorii responsabili, și mă refer aici la autoritățile publice, la societatea civilă, la mediul de afaceri, care să susțină promovarea sănătății, a sportului și promovarea educației prin sport", a anunțat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel