Dr Monica Pop: Legea care interzice medicilor să facă cumul de funcții, nedreaptă!

Dana Lascu |
Data publicării:
Prof Dr Monica Pop. Foto: DC Medical
Prof Dr Monica Pop. Foto: DC Medical

Prof dr Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari din București spune că legea care le interzice medicilor care au o funcție să dețină o alta, fie că e retribuită sau nu, este total nedreaptă.

Lege total nedreaptă", scrie prof dr Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

„Niciun medic cu funcții nu are voie să aibă nicio altă funcție, nici retribuită și nici neretribuită! TOATE celelalte MESERII AU VOIE, NUMAI NOI NU! Iar ANI nu permite!

Conform vestitei Legii 95, a sănătății, niciun medic cu funcții nu poate lucra în sistem privat. Nici măcar fără bani. Directori, șefi de secție, asistenți medicali șefi, etc, etc! Nici retribuiți, nici neretribuiți!!! Este nedrept. Ce prejudiciu ar fi dacă am da consultații 2 ore într-un cabinet privat în timpul liber?

Când am fost numită de domnul Președinte Traian Băsescu în Consiliul de Administratie al Casei Naționale de Asigurari de Sănătate, ( funcție neretribuită), am făcut adresă la ANI și mi s-a răspuns că bineînțeles că NU E VOIE, conform legii. Ai la dispoziție 30 de zile să rezolvi orice incompatibilitate, scria și asta în răspuns, știam, așa că mi-am dat demisia de acolo, cu părere de rău! Era fără niciun ban, dar puteam face câte ceva pentru pacienți (așa cum am devenit și eu ulterior)!

Am încercat cu toate puterile să modificăm acest pargraf din lege pentru că nu e drept, multe alte meserii au dreptul, numai noi nu! Până în prezent, nu am reușit! Sperăm să se modifice acum!", a notat prof dr Monica Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel