Dr Monica Pop: Legea care interzice medicilor să facă cumul de funcții, nedreaptă!

Dana Lascu / 31 ian 2020 / 15:01
Prof Dr Monica Pop. Foto: DC Medical
Prof Dr Monica Pop. Foto: DC Medical

Prof dr Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari din București spune că legea care le interzice medicilor care au o funcție să dețină o alta, fie că e retribuită sau nu, este total nedreaptă.

Lege total nedreaptă", scrie prof dr Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

„Niciun medic cu funcții nu are voie să aibă nicio altă funcție, nici retribuită și nici neretribuită! TOATE celelalte MESERII AU VOIE, NUMAI NOI NU! Iar ANI nu permite!

Conform vestitei Legii 95, a sănătății, niciun medic cu funcții nu poate lucra în sistem privat. Nici măcar fără bani. Directori, șefi de secție, asistenți medicali șefi, etc, etc! Nici retribuiți, nici neretribuiți!!! Este nedrept. Ce prejudiciu ar fi dacă am da consultații 2 ore într-un cabinet privat în timpul liber?

Când am fost numită de domnul Președinte Traian Băsescu în Consiliul de Administratie al Casei Naționale de Asigurari de Sănătate, ( funcție neretribuită), am făcut adresă la ANI și mi s-a răspuns că bineînțeles că NU E VOIE, conform legii. Ai la dispoziție 30 de zile să rezolvi orice incompatibilitate, scria și asta în răspuns, știam, așa că mi-am dat demisia de acolo, cu părere de rău! Era fără niciun ban, dar puteam face câte ceva pentru pacienți (așa cum am devenit și eu ulterior)!

Am încercat cu toate puterile să modificăm acest pargraf din lege pentru că nu e drept, multe alte meserii au dreptul, numai noi nu! Până în prezent, nu am reușit! Sperăm să se modifice acum!", a notat prof dr Monica Pop.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy