Dr Radu Țincu, măsuri toxiinfecții Timișoara: Blocul trebuie evacuat. Trebuie să aflăm substanța folosită

EXCLUSIV
Dezinsecție
Dezinsecție

Dr Radu Țincu, medic primar Terapie Intensivă - Toxicologie, a declarat pentru DCMedical, că ar trebui să se impună evacuarea imobilului până la clarificarea cauzei toxiinfecției de la Timișoara, unde doi copii și mama unui dintre ei au decedat. 

 

Alerta la Timișoara: 9 locatari ai aceluiași bloc au ajuns la spital după ce în clădire a fost efectuată o dezinsecție sau deratizare. Doi copii și mama unuia dintre ei au decedat. Alți trei copilași și o femeie sunt internați, din informațiile obținute de DC Medical până la această oră.

„Trebuie să avem date despre tipul substanței cu care s-a făcut dezinsecția, dacă s-a respectat concentrația, fiecare substanță este însoțită de o fișă toxicologică și o fișă pentru cei care le manevrează, cum le diluează. Trebuie văzut dacă s-au respectat toate aceste proceduri. Iar apoi, se pot obține probe toxicologice din ambient. Și desigur vom avea și rezultatele de la pacienții care au fost internați și evident și de la necropsiile celor care din păcate au decedat", a declarat, EXCLUSIV pentru DC Medical, Dr Radu Țincu, Medic primar Terapie Intensiva - Toxicologie.

Potrivit medicului, dacă sunt folosite corect, substanțele folosite pentru deratizare nu ar trebui să dăuneze oamenilor.

"În general substanțele de deratizare și dezinsecție dacă sunt utilizate corespunzător nu dăunează omului. Vă dați seama că nu sunt atât de toxice pentru că nu sunt folosite să omoare oameni, ci să deratizăm animale de mici dimensiuni sau insecte", a mai spus dr Radu Țincu.

Deși încă nu s-a stabilit cauza toxiinfecției celor nouă persoane, se pare ca in blocul cu pricina s-ar fi facut de curând o ampla operatiune de dezinsecție sau deratizare.

"În momentul în care ai o astfel de îmbolnăvire într-un bloc, te aștepți că ceva s-a emanat în bloc. Dacă dezinsecția sau deratizarea s-a făcut cu o zi înainte, e clar că primul lucru la care te poți gândi este că ea a cauzat-o", a explicat dr Radu Țincu.

Mai mult, medicul spune că prima măsură în acest caz, ar trebui să fie evacuarea imobilului.

"Până la clarificare trebuiesc luate măsuri de evacuare, până se află ce s-a întâmplat. Cu toate că pe măsură ce trece timpul, riscul ca să se producă noi intocsicații este foarte mic pentru că acest tip de substanțe în mod clar și-au făcut efectul prin vapori", a mai spus medicul Radu Țincu.

Autoritățile au anunțat deja că vor evacua locatarii din cele 200 de garsoniere din blocul cu pricina, iar DSP Timiș a luat probe din apa de la robinetele de la etajele 3 și 4. Continuă prelevarea probelor. Deocamdată nu se știe exact dacă a fost vorba de dezinsecție sau deratizare, și nici ce substanță a fost folosită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel