Dr Radu Zamfir, pledoarie pentru transplantul românesc la Academia de Sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Radu Zamfir
Dr Radu Zamfir

De luni, 22 aprilie, la Academia de Sănătate debutează un nou ciclu special de emisiuni, o pledoarie pentru transplantul românesc. Acad.prof.univ.dr. Irinel Popescu îl va avea ca invitat pe dr. Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant. Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

La Academia de Sănătate debutează, de luni, 22 aprilie, un ciclu special de emisiuni dedicat transplantului românesc. Acest demers dorește să se alăture eforturilor din ultima perioadă pentru promovarea transplantului de organe și de țesuturi în țara naostră, și pentru creșterea numărului de donatori într-un moment în care acesta a ajuns la cote foarte reduse.

În prima emisiune din acest ciclu special, realizatorul Academiei de Sănătate, acad.prof.univ.dr. Irinel Popescu - care este, de altfel, realizatorul primului transplant hepatic din România - îl avea ca invitat pe doctorul Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant.

Dr. Radu Zamfir este cunoscut publicului din România ca și chirurg de transplant, cu numeroase prelevări de organe la activ, una dintre ele sfârșită în condiții dramatice, un moment foarte greu peste care a reușit să treacă cu bine.

Împreună, amfitrion și invitat, vor vorbi despre situația la zi din Transplantul din România. Vom afla de ce, în loc să crescă, a scăzut numărul de donatori în țara noastră; de câți donatori are nevoie România pentru a salva viețile celor care depind de primirea unui nou organ; care sunt problemele birocratice, dar și cele tehnice, care pun piedici funcționării la cote normale a acestui program național și, nu în ultimul rând, care sunt perspectivele de viitor și ce se poate face ca ele să fie mult mai bune.

Prima emisiune din acest nou proiect al Academiei de Sănătate, va fi difuzată luni, 22 aprilie, de la ora 11.00, simultan pe canalele de Youtube și pe paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Ulterior, emisiunea va putea fi urmărită și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel