Dr Sandra Alexiu: recomand vârstnicilor şi vaccinarea împotriva pneumoniei pneumococice

Florina Pop / 07 apr 2020 / 14:11
EXCLUSIV
Sandra Alexiu  FOTO: arhivă personală
Sandra Alexiu FOTO: arhivă personală

Dr Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a recomandat vârstnicilor și vaccinarea pneumococică, în cadrul dezbaterii ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”.

Invitată la dezbaterea online ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată de trustul de presă DC Media Group, dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a amintit care sunt vaccinurile pe care vârstnicii din România ar fi bine să le facă și de ce.

”La vârsta a treia avem foarte multă patologie cardio-vasculară şi respiratorie cronică. De aceea, aş zice că e important pentru aceşti pacienţi să recomandăm întotdeauna vaccinarea împotriva gripei, în fiecare sezon gripal. Practic, după 1 octombrie, toţi pacienţii noştri ar trebui să fie instruiţi şi să vină să solicite vaccinarea antigripală. (...) Noi nu atingem mai mult de 8% acoperire vaccinală, faţă de 70-75% cât recomandă Organizația Mondială a Sănătății. Cred că o formă de compensare ar fi motivantă pentru pacienţi. (...) În general, recomand vârstnicilor şi vaccinarea împotriva pneumoniei pneumococice pentru că există acum în România un vaccin care permite protecţia vârstnicilor şi asta pentru că primul vârf de incidenţă este la copiii foarte mici, iar al doilea este la vârstnici şi asta pentru că, în general, bunicii îşi îngrijesc nepoţii şi dacă nepotul se îmbolnăveşte şi bunicul ar putea să facă această pneumonie”, a declarat dr Sandra Alexiu.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy