Dr Simin Florescu: „Pur și simplu nu mai avem unde interna pacienții COVID. De două luni avem valul doi”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Foto: MAPN
Foto: MAPN

Dr Simin Florescu spune că de circa două luni de zile numărul pacienților COVID care se adresează Spitalului Victor Babeș e atât de mare încât atât spitalul cât și secția sa suplimentară din Pipera sunt ocupate non-stop. 

Suntem în plin val doi al pandemiei COVID, spune conf univ dr Simin Florescu. Ea atrage atenția că în spitalul de bolli infecțioase pe care-l conduce, care are și o secție externă cu 100 de paturi, situația este dramatică: pacienții vin dn ce în ce mai mulți, și deja de luni bune nu mai sunt locuri libere. La camerele de gardă, pacienții vin singuri sau sunt aduși, continuu, cu ambulanțele. 

„Din păcate ne aflăm într-un val doi destul de evident. Cum l-am perceput? În primul rând printr-o creștere foarte importantă a numărului de pacienți care se adresează spitalului. Atât numărul de pacienți care vin pentru consult, cât și număr de pacienți internați.

„Ne chinuim foarte rău să îi internăm”

Astfel încât, de ceva săptămâni bune, ca să nu zic că de vreo două luni, avem în permanență numărul de paturi ocupate, în întregime, atât în spital cât și în secția externă, la Pipera, unde sunt alte 100 de paturi. Și, din păcate, în afara acestor paturi ocupate în întregime, avem tot timpul pacienți aduși în camerele de gardă, care solicită consult dacă vin singuri, care sunt aduși cu ambulanțele, pe care pur și simplu ne chinuim foarte, foarte rău, să îi internăm, pentru că pur și simplu nu mai avem unde. Această aglomerație teribilă la spital este, evident, valul doi al pandemiei”, a explicat conf univ dr Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, unul dintre spitalele de primă linie în pandemia COVID, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Ce soluții vede medicul pentru a putea face față numărului mare de pacienți, aflați în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel