Dr Victor Costache: Un nou lot de vaccin gripal, din 15 decembrie. Ministerul a comandat mai puține

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiole
Fiole

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache a anunțat că în jurul datei de 15 decembrie se va fi livrat un nou lot de vaccin gripal către medicii de familie și că a constatat că Ministerul a comandat cu 30% mai puține vaccinuri decât au cerut medicii de familie.

„Această criză a vaccinului se repetă în fiecare an și îmi doresc ca la anul să nu mai fie un subiect de media. Este neplăcut prin consecințele care se răsfrâng asupra pacienților. Vom încerca să nu mai repetăm aceleași greșeli care s-au făcut în achiziții. Să vă dau un exemplu - medicii au făcut o estimare și Ministerul Sănătății a scăzut această estimare foarte mult. În procesul de achiziție au existat nenumărate întârzieri și aceste greșeli au fost repetate în fiecare an și le-am identificat. Acest lucru se va ameliora prin debirocratizare și prin noul mod de organizare a Ministerului Sănătății. Serviciile care se ocupă de aceste aspecte vor colabora mai bine. Nu putem soluționa în patru săptămâni ceea ce nu s-a soluționat anterior. Mai este un lot de vaccinuri care se va livra în jurul datei de 15 decembrie și suntem în legătură cu Direcțiile de sănătate publică pentru a eficientiza distribuția stocului existent", a declarat dr Victor Costache, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Ministrul a adăugat că medicii de familie au estimat un necesar de doze de vaccin gripal cu 30% mai mare decât s-a achiziționat de către Ministerul Sănătății.

„Cred că o comunicare mai bună cu medicii de familie va preveni astfel de crize în anii următori. Avem încredere în estimările făcute de colegii noștri și probabil nu vom mai avea astfel de crize", a transmis ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel