Dr Virgil Musta, despre măștile false: „Doi colegi au rămas fără supapă în timp ce consultau pacienții”

Dana Lascu |
Data publicării:
Maștile de protecție
Maștile de protecție

Cele 15.000 de măști false descoperite la Spitalul Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara i-au pus în pericol pe medicii și pe asistentele care le-au purtat a explicat dr Virgil Musta. 

În noiembrie anul trect, personalul medical de la Spitalul Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a constatat că fitrele măștilor pe care le purtau zi de zi, în timp ce aveau grijă de pacienți COVID-19, se desprindeau și cădeau. E vorba de un lot de 15.000 de măști care i-au pus în pericol pe medicii și asistentele care le-au purtat. 

„Doi colegi de-ai noștri au rămas fără această supapă în timp ce consultau pacienții. (...) Erau în zona roșie, cu risc de contaminare. Ei când au văzut că nu mai au supapa, pentru că respirau prea ușor față de cum respirau cu câteva minute înainte, au ieșit din zonă și ne-au anunțat. Tot lotul de 15.000 pe care l-am achiziționat a fost returnat urmând ca să primim măști conforme în schimb acestui lot”, a spus dr Virgil Musta, șeful secției COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Un alt medic a explicat scurt și la obiect în ce situație imposibilă el și colegii săi au trebuit să-și facă meseria.

„Unica protecție pe care tu o aveai față de virus, nici să nu îl transmiți mai departe, nici să îl duci acasă, nici să te îmbolnăvești tu, era echipamentul de protecție. Undeva, cineva a vrut să facă rabat la calitate, sau să încerce să folosească și materiale mai ieftine care așa cum s-a văzut, n-au mai fost eficiente și s-au dezintegrat”, a spus medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase  Victor Babeș din Timișoara, citat de Antena3

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. Măștile erau fabricate în Polonia, iar distribuitorii care le comercializau erau din Timișoara și din București. Au fost percheziții de amploare în locuințele a 12 suspecți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel