Drug Test, rezultate false. Vlad Zaha (criminolog): Au fost situații în care șoferii doar au mâncat covrigi cu mac

Monika Baciu |
Data publicării:
drug test - FOTO: Freepik
drug test - FOTO: Freepik

Drug Test poate indica rezultate false. Potrivit criminologilor, au fost cazuri când șoferii au consumat banalii covrigi cu mac, iar aparatul Drug Test a indicat un rezultat pozitiv.

Criminologul Vlad Zaha, care a studiat la Oxford modul în care statele ar trebui să combată, eficient, lupta împotriva drogurilor, a luat o poziție foarte dură împotriva utilizării frenetice a aparatelor Drug Test, de către Poliția Rutieră.

”Practic, vedem acum că se descoperă câte un nou șofer, celebru, drogat cam o dată pe săptămână. Realitatea este că majoritatea șoferilor ies pozitiv la acele aparate Drug Test, dar nu știm cu siguranță dacă au fost drogați... aproape că e fifty-fifty (probabilitate de 50%).

Au fost situații în care aceste teste au dat rezultate de fals pozitiv în proporție de 50% sau 70%. În Alba avem teste fals-pozitive în proporție de 70%, iar în Brăila, Olt și Maramureș avem 50%.

Ce arată asta? Sute de oameni care au fost detectați cu teste fals-pozitive au rămas fără permis, câteva luni de zile, până au venit rezultatele de la sânge și urină făcute, ori în unități medicale, ori la IML.

Viața acelor persoane poate fi distrusă din foarte multe puncte de vedere. Mai ales dacă vorbim despre persoană publică sau oarecum cunoscută. Pur și simplu, în loc de teste ar fi mai ușor să dăm cu banul”, a dezvăluit Vlad Zaha, în exclusivitate la DC NEWS. 

Citește continuarea pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel