DSP Alba, focar de hepatită A în județ. 17 copii infectați la Blaj

Dana Lascu |
Data publicării:
Hapatita A, boala mâinilor murdare, este o infecție ușor de transmis dacă igiena este precară, mai ales la copiii mici
Hapatita A, boala mâinilor murdare, este o infecție ușor de transmis dacă igiena este precară, mai ales la copiii mici

17 copii din Blaj s-au îmbolnăvit de hepatită A în acest an, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba anunțând mai multe măsuri pentru limitarea focarului.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a luat mai multe măsuri pentru limitarea focarului de hepatită acută virală de tip A în municipiul Blaj, unde, de la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrate 17 cazuri - șase în luna ianuarie, cinci în luna februarie, șase în luna martie, la copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani.

Copiii infectați, din patru școli și două grădinițe

„Cei 17 copii învață în patru școli și două grădinițe din municipiu. O parte dintre cazuri au prezentat forme ușoare și au fost reintegrați în colectivitate, având în vedere că debutul bolii a fost la începutul lunii ianuarie", se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

O echipă mixtă a DSP Alba formată din specialiști de medicină preventivă și inspectori sanitari s-a deplasat, astăzi, în municipiul Blaj pentru a lua „toate măsurile necesare în vederea limitării evoluției focarului în colectivitățile preșcolare și școlare din zonă".

Reprezentanții DSP Alba au avut o întâlnire cu directorii de instituții de învățământ, asistenții medicali comunitari, medici și asistenți medicali școlari, coordonatorul serviciului de asistență socială și mediatorul sanitar.

Ce măsuri s-au luat

Printre măsurile dispuse se numără: imunizarea cu vaccin distribuit de DSP Alba a contacților copiilor care s-au îmbolnăvit de hepatită; efectuarea dezinfecției și igienizării prin personalul de specialitate în unitățile de învățământ; acțiuni de informare și educare pentru părinți, cadre didactice și elevi privind regulile obligatorii de igienă și examene de urină în colectivitățile unde sunt cazuri de îmbolnăvire, realizate de către asistenții comunitari, supravegheați de singurul medic școlar care activează la acest moment în municipiul Blaj.

„Evoluția focarului va fi atent supravegheată și vor fi puse la dispoziție materiale necesare pentru efectuarea controalelor periodice și a triajului în unitățile de învățământ", se mai arată în comunicatul DSP Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel