De ce ne doare spatele. Dr Ovidiu Grămescu explică

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Durere
Durere

Medicul Ovidiu Grămescu, șeful secției de Neurochirurgie la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC Medical, câteva dintre motivele care stau la baza durerilor de spate.

Multe și diferitele sunt motivele care stau la baza banalelor dureri de spate. Medicul Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurgie, Șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Sanador, a detaliat, în cadrul Interviurilor DC Medical, câteva dintre cauze.

”Poate să fie o suprasolicitare fizică - să ai o muncă fizică ale cărei efecte se adună în timp și duc la dureri de spate pentru că suferă din cauza excesului de activitate fizică. Poate să fie și statul prea mult pe scaun cum e acum situația când mulți pacienți care lucrează la birou și stau ore în șir și îi fură calculatorul. Uită să se mai ridice, să-și modifice articulațiile din poziția în care stăteau”, explică medicul Ovidiu Grămescu.

Sfatul acestuia pentru tinerii de 30-40 de ani care vin la el cu probleme cervicale și lombare: ”la fiecare o oră și jumătate, două ore maximum, să găsească un motiv să se dezmorțească, să facă niște mișcări, să nu rămână în aceeași poziție toată ziua”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel