E OFICIAL: Timișoara intră în carantină! Timișorenii vor avea nevoie de declarație pentru deplasare

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Comitetul Județean Timiș pentru Situații de Urgență a decis că Timișoara și cele patru localități mici de lângă ea - Giroc, Moșnița, Ghiroda și Dumbrăvița - intră pentru de două săptămâni în carantină.  

După două ore de discuții, Comitetul Județean Timiș pentru Situații de Urgență a decis, cu 30 de voturi „pentru”, 4 abțineri și 4 „împotrivă”, că Timișoara și localitățile mici care sunt lipite de ea, vor intra în carantină. DSU trebuie să emită acum ordinul pentru ca restricțiile să intre în vigoare.

Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat deja de câteva zile aplicarea măsurii de carantină în Timișoara. 

Conform procedurii, în astfel de cazuri, DSP trebuie să facă întâi raport epidemiologic, care trebuie să cuprindă, pe lângă evoluția numărului de cazuri noi de infectare, și gradul de ocupare din spitale, focarele și tipul de transmitere a infecției. 

Pe baza acestuia, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, analizează raportul și, prin vot, decide dacă se impune sau nu carantina. Dacă se votează, comitetul trimite decizia către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) care trebuie să emită un ordin, semnat de Raed Arafat, șeful DSU, pentru ca acesta să intre efectiv în aplicare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel