Ebola din Congo, fără opțiuni de vaccinare

Vlad Manolache / 07 aug 2018 / 20:38

Noul focar de Ebola din Republica Democrată Congo ar putea crea o problemă uriașă cu privire la vaccinare.

Șeful Departamentului de Sănătate al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că există posibilitatea să nu se poată folosi vreun tip de vaccin care să facă față noului focar Ebola al Republicii Democrate Congo care a fost declarat în nord-estul provinciei Kivu. Ar putea fi tulpina de zahăr din Zaire, Sudan sau Bundibugyo de la Ebola, a spus Salama, deși rata mare a mortalității a indicat spre Zaire. Același tip de Ebola care a provocat ultimul focar al lui Congo.

Vaccin doar pentru tulpina Zaire

Extinederea bolii poate fi oprită în cazul în care se dovedește că este vorba de tulpina Zaire asupra căreia acționează vaccinul Merck. 

"Dacă acest focar se va dovedi a fi Ebola Zaire, atunci cu siguranță acest lucru ar aduce această opțiune în joc. Dacă nu, trebuie să analizăm opțiunile mult mai complexe și este posibil să nu avem vreo opțiune de vaccinare", a spus Salama. 

OMS s-a confruntat cu un focar în aceeași zonă în urmă cu un deceniu, "unde trebuia să negociem cu mai multe facțiuni armate", a spus Salama.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy