Epidemiologul Octavian Jurma: cea mai bună veste de azi este aprobarea vaccinării cu vaccin heterolog

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin COVID-19  FOTO: pixabay
Vaccin COVID-19 FOTO: pixabay

Epidemiologul Octavian Jurma scrie pe rețelele sociale că e foarte importantă vestea dată de autorități privind vaccinarea cu vaccin heterolog (încrucișat sau alt vaccin decât prima doză).

Epidemiologul Octavian Jurma recomandă românilor să se imunizeze împotriva infecției COVID mai ales că autoritățile au aprobat azi vaccinarea la a doua doză cu un alt vaccin decât primul administrat. 

”Cea mai importantă și mai bună veste de astăzi este aprobarea vaccinării cu vaccin heterolog (încrucișat sau alt vaccin decât prima doză) a celor care

1. au făcut o singură doză

2. au schema incompletă

3. au recomandarea medicului de familie și un consimțământ informat. Acest lucru permite celor care s-au vaccinat cu AstraZeneca să se vaccineze cu Moderna sau Pfizer.

Vă recomand să faceți asta imediat pentru ca pandemia evoluează mult mai repede și mai periculos decât am anticipat. Eu un pas foarte important în direcția bună. Următorul este aprobarea vaccinării cu a treia doză (al doilea rapel) în regim homolog sau heterolog”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel