Ești fumător? Dacă te infectezi vei avea simptome COVID-19 și s-ar putea să te internezi

Dana Lascu |
Data publicării:

Fumatul este asociat cu un risc crescut de simptome COVID-19 dar și de internare în spital, arată un nou studiu. 

Fumatul este asociat cu un risc crescut de simptome COVID-19, iar fumătorii sunt mai predispuși la internare în spital decât nefumătorii, a constatat un studiu publicat în jurnalul Thorax (link direct studiu), de către cercetători de la King's College din Londra.

Cercetătorii au analizat datele din aplicația ZOE COVID Symptom Study. Dintre participanții la aplicație, 11% erau fumători. Aceasta este o proporție mai mică decât populația generală din Marea Britanie, de 14,7%, cu toate acestea, reflectă datele demografice ale eșantionului auto-selectat al studiului ZOE COVID Symptom Study.

În timp ce mai mult de o treime dintre utilizatori au raportat că nu se simt bine fizic în perioada de studiu (24 martie și aprilie 2020), fumătorii au fost cu 14% mai predispuși să dezvolte triada clasică de simptome care sugerează diagnosticul COVID-19: febră, tuse persistentă și dificultăți de respirație - comparativ cu nefumătorii.

Fumătorii activi au fost, de asemenea, mai predispuși să aibă o povară mai mare a simptomelor decât nefumătorii. Fumătorii au fost cu 29% mai predispuși să raporteze mai mult de cinci simptome asociate cu COVID-19 și cu 50% mai predispuși să raporteze mai mult de zece, inclusiv pierderea mirosului, omiterea meselor, diaree, oboseală, confuzie sau durere musculară. Un număr mai mare de simptome sugerează COVID-19 mai sever.

În plus, fumătorii pozitivi pentru SARS-CoV-2 au fost de peste două ori mai predispuși decât nefumătorii să ajungă la spital.

Cercetătorii au recomandat includerea unei strategii de renunțare la fumat ca element de abordare a COVID-19, deoarece fumatul a crescut atât probabilitatea bolii simptomatice, cât și severitatea bolii. Reducerea ratelor de fumat ar putea reduce, de asemenea, povara sistemului de sănătate din alte afecțiuni legate de fumat care necesită spitalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel