ETINILESTRADIOLUM + ETONOGESTRELUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ETINILESTRADIOLUM + ETONOGESTRELUM - prospect. Acţiune: Etinilestradiol: estrogen. Etonogestrel: progestativ. 

ETINILESTRADIOLUM + ETONOGESTRELUM - prospect

Denumirea comercială: NUVARING 

Prezentare: Sistem cu cedare vaginală 

Indicații: Contracepţie. 

Contraindicații: Tromboză venoasă prezentă sau în antecedente, cu sau fără embolism pulmonar asociat; tromboză arterială prezentă sau în antecedente (de ex. AVC, infarct miocardic (IM)) sau prodroame de tromboză (de ex. angină pectorală sau accident ischemic tranzitoriu (AIT)); predispoziţie cunoscută pentru tromboza venoasă sau arterială, cu sau fără implicare ereditară, precum rezistenţa la proteina C activată, deficit de antitrombină III, deficit de proteină C, deficit de proteină S, hiperhomocisteinemie şi anticorpi antifosfolipidici; antecedente de migrenă cu simptome neurologice focale; diabet zaharat cu afectare vasculară; pancreatită sau antecedente în care aceasta este asociată cu hipertrigliceridemie severă; boli hepatice severe prezente sau în antecedente, atât timp cât funcţia hepatică nu a revenit la normal; tumori hepatice prezente sau în antecedente (benigne sau maligne); tumori maligne dependente de hormonii sexuali, cunoscute sau suspectate, de ex. ale organelor genitale sau sânilor; sângerări vaginale nediagnosticate; hipersensibilitate. 

Atenție!: Riscul de tromboembolism venos creşte cu: înaintarea în vârstă, antecedentele familiale pozitive. Riscul complicaţiilor tromboembolice arteriale creşte cu: înaintarea în vârstă, fumat, dislipoproteinemie, obezitate, hipertensiune arterială (HTA), migrenă, valvulopatii, fibrilaţie atrială, antecedente familiale pozitive. Înainte de începerea sau reluarea utilizării NuvaRing, trebuie efectuate o anamneză medicală completă (incluzând antecedentele heredocolaterale), iar sarcina trebuie exclusă. Trebuie masurată tensiunea arterială şi efectuat un examen medical atent. 

Reacții adverse: Mai frecvente: infecţie vaginală, depresie, descreşterea libidoului, cefalee, migrenă, durere abdominală, greaţă, acnee, durere pelvină, mastodinie, prurit genital, dismenoree, secreţii vaginale, creşterea în greutate, disconfort determinat de dispozitivul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel