Evoluția pandemiei în România. Alexandru Rafila, în ședința de Guvern: Două elemente ne încurajează!

Rodica Mitu |
Data publicării:
Prof. dr. Alexandru Rafila
Prof. dr. Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, 2 februarie, că, în ceea ce privește evoluția pandemiei în țara noastră, există două elemente ce oferă motive de optimism.

„Sigur că situația rămâne preocupantă, dar două elemente ne încurajează! În primul rând, numărul de persoane infectate care sunt internate în spital nu a crescut foarte mult. Ieri (n.r. marți, 1 februarie) au fost doar 200 de cazuri internate în spital, la cele 40.000 de persoane infectate. Astăzi, la 36.000 de persoane infectate, circa 450 au fost internate în spital, iar creșterile la terapie intensivă nu sunt mari, în jur de 30-40 de cazuri pe zi, ceea ce în mod evident nu pune probleme în asigurarea asistenței medicale”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern.

De asemenea, ministrul Alexandru Rafila a mai spus că sistemul sanitar este pregătit să facă față situației. 

 

vezi și - BA.2 Omicron, cazuri în Danemarca, SUA, Norvegia. Adrian Marinescu: Reacția e rapidă, dar nu mi-aș face griji

 

Citește pe DC Medical / Ministerul Sănătății: Persoanele cu simptome COVID să se testeze la cabinetele medicilor de familie

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, reafirmă importanța medicilor de familie în controlul pandemiei.

„În acest context epidemiologic dificil, cu o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SAR-CoV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluție pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare. Creșterea numărului de persoane testate de catre medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și a direcțiilor de sănătate publică, unde sunt liste de așteptare lungi”, a transmis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

 

Bilanț COVID-19, 2 februarie 2022: Peste 35.000 de cazuri noi și 107 decese

 

În ultimele 24 de ore, în România au fost diagnosticate 35.802 cazuri noi de COVID-19 și 120 de decese, din care 13 anterioare, potrivit bilanțului de miercuri al CNCCI.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 120 decese, dintre care 13 decese anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel