Excesul de fier și problemele cu vederea, simptome și complicații

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi
Ochi

Fierul are multe funcții în organism, cum ar fi transportul oxigenului și reglarea creșterii celulelor. Unele persoane prezintă deficiență de fier, care poate duce la oboseală, funcționare deficitară a sistemului imunitar și funcție mentală lentă. O dietă bogată în fier sau suplimente de fier restabilește adesea nivelurile de fier, dar prea mult fier ar putea duce la supraîncărcare de fier, o condiție în care se fac vizibile o serie de simptome. 

Excesul de fier, denumit și hemochromatoză, poate provoca o serie de simptome. Multe dintre acestea implică alte afecțiuni de sănătate, ceea ce îngreunează diagnosticul în unele cazuri. Semnele de avertizare pot include oboseală, dureri articulare, frecvență cardiacă neregulată și căderea părului. Bolile și afecțiunile care pot avea o relație cu excesul de fier includ diabetul, osteoporoza și hipotiroidismul, spune Iron Disorders Institute. Se pare însă că supraîncărcarea cu fier nu are nicio legătură cu vederea.

Vederea

Chiar dacă vederea rămâne probabil neafectată direct de supraîncărcarea cu fier, condițiile aferente vă pot afecta vederea. Diabeticii au un risc crescut pentru glaucom, o afecțiune în care presiunea oculară afectează vederea laterală. Diabeticii prezintă, de asemenea, un risc crescut pentru cataractă și retinopatie diabetică, iar aceste afecțiuni oculare pot provoca modificări semnificative ale vederii, inclusiv orbire. Hipotiroidismul poate afecta și ochii, o afecțiune cunoscută sub numele de boala Graves. Această afecțiune poate provoca uscăciunea ochilor și vedere dublă

Doza Zilnică Recomandată

Bărbații au nevoie de un aport de aproximativ 8 mg fier în fiecare zi, iar femeile necesită aproximativ 18mg. Aceste cerințe pot varia în funcție de sănătatea și de modul în care corpul procesează fierul. Medicul dumneavoastră vă poate informa despre o cantitate zilnică de administrare, special nevoilor dumneavoastră. Dacă aveți suprasarcină de fier, medicul vă poate recomanda să evitați consumul de cantități mari de alimente bogate în fier. Unele dintre aceste alimente includ cereale fortificate cu fier, soia, linte, ficatei de pui și stridii.

consideraţii

Contactați medicul dacă aveți modificări ale vederii. Este posibil ca modificările să nu indrume medicul către suprasolicitarea fierului, dar medicul îți poate evalua starea pentru a determina cauza modificărilor din vedere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel