Exercițiile fizice pot scădea riscul de cancer. STUDII

Angela Sabău |
Data publicării:
Mișcare, sport, sănătate
Mișcare, sport, sănătate

Cinci ore de exerciții pe săptămână pot scădea riscul de cancer, potrivit cercetătorilor.

Un studiu publicat online de jurnalul Medicine & Science in Sports & Exercise sugerează că s-ar putea evita zeci de mii de cazuri de cancer în fiecare an, dacă am începe să facem mai multă mișcare.

Cercetătorii au evaluat activitatea fizică auto-raportată a mai mult de jumătate de milion de adulți din SUA, precum și cazurile de cancer la adulți în fiecare stat și Districtul Columbia din 2013 până în 2016.

Oamenii de știință au estimat că aproximativ 3% din cazurile de cancer pe an (aproximativ 46.000 ) ar putea fi atribuită inactivității - definită ca efectuarea a mai puțin de 300 de minute de exerciții pe săptămână. Ratele de cancer de stomac, uter, colon, esofag, sân și vezică urinară au fost toate mai scăzute în rândul persoanelor mai active fizic, în special în rândul celor care făceau cel puțin 300 de minute pe săptămână (câte o oră, cinci zile pe săptămână) de activitate de intensitate moderată, cum ar fi mersul rapid. Asta înseamnă aproximativ 43 de minute pe zi.

Deoarece acesta este un studiu observațional, nu dovedește că creșterea activității fizice va reduce riscul de cancer. Dar există dovezi puternice că acest nivel de activitate este, de asemenea, asociat cu un risc mai scăzut de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet, demență și, posibil, multe tipuri comune de cancer, otează health.harvard.edu.

Exercițiile, benefice pentru vârstnici

Dar mișcarea fizică are și alte efecte benefice în organism. Când vârstnicii fac mișcare, creierul lor are o clasă mai mare de proteine ​​care îmbunătățește conexiunile dintre neuroni pentru a menține o cogniție sănătoasă, susține un studiu realizat la Universitatea din San Francisco. Acest impact protector a fost găsit chiar și la oameni al căror creier la autopsie a fost ciuruit cu proteine ​​toxice asociate cu Alzheimer și alte boli neurodegenerative.

„Lucrarea noastră este prima care utilizează date umane pentru a arăta că reglarea proteinelor sinaptice este legată de activitatea fizică și poate conduce la rezultatele cognitive benefice pe care le vedem”, a spus Kaitlin Casaletto, profesor asistent de Neurologie și autor principal al studiului, arată sciencedaily.

Rezultatele din studiu au fost demonstrate pe rozătoare. William Honer, MD, profesor de psihiatrie la Universitatea din Columbia Britanică și autor principal al studiului, spune că s-a descoperit că efectele mișcării variază dincolo de hipocamp, sediul memoriei creierului, pentru a cuprinde alte regiuni ale creierului asociate cu funcția cognitivă: ”Este posibil ca activitatea fizică să exercite un efect global de susținere, susținând și stimulând funcția sănătoasă a proteinelor care facilitează transmiterea sinaptică în tot creierul”.

Experții în Neurologie afirmă că integritatea sinaptică, indiferent dacă este măsurată în lichidul spinal al adulților vii sau în țesutul cerebral al adulților autopsiați, părea să atenueze relația dintre amiloid și tau și neurodegenerare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel