Experții confirmă: Unele măști au CIPURI. Care e rolul lor

Angela Sabău |
Data publicării:
Maștile de protecție
Maștile de protecție

Pandemia de Coronavirus a amplificat teoriile conspirației. Una dintre ele susține existența unor cipuri în măștile de protecție. 

Experții confirmă că unele modele de măști au cipuri, dar susțin că ele nu au rolul de a spiona, scrie Le Parizien.

De la începutul crizei, o companie franceză comercializează măşti pentru profesionişti echipate cu un cip RFID, cunoscut pentru faptul că a ”revoluţionat” industria, fiind folosit pentru cardurile de credit sau încorporat în etichetele de la îmbrăcăminte.

Odată activat, cipul RFID ”transmite datele sale de identificare prin antenă […]. Informaţiile sunt apoi preluate şi procesate în baza de date corespunzătoare: nume, preţ, stoc, validitate”, explică specialiştii.

Astfel de cipuri sunt frecvent folosite de magazinele Decathlon din toată lumea, unde clienţii trebuie doar să pună obiectele pe care le doresc într-un coş, iar acestea sunt identificate cu ajutorul cipului şi preţul final este afişat pe un ecran.

Citește la ce anume folosesc cipurile din măști, pe DC NEWS

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel