Expert: coronavirusul din China, incertitudine asupra economiei mondiale

Adisa Codruț / 05 feb 2020 / 22:41
Coronavirus,
Coronavirus,

Noul coronavirus din China aduce o nouă doză de incertitudine pentru creșterea economiei mondiale, potrivit experților europeni.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a apreciat că propagarea noului coronavirus chinez aduce o nouă doză de incertitudine pentru creşterea economiei mondiale.

"În timp ce ameninţarea unui război comercial între SUA şi China pare să se fi diminuat, coronavirusul adaugă o nouă doză de incertitudine", a declarat Christine Lagarde cu prilejul unei conferinţe organizate la Paris de cotidianul financiar Les Echos. "Incertitudinile pe termen scurt sunt legate în principal de riscurile globale: comerţ, geopolitică şi acum epidemia de coronavirus şi efectul său potenţial asupra creşterii economice globale", a adăugat Lagarde, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

Aceste declaraţii marchează o schimbare de ton din partea lui Lagarde, comparativ cu tonul destul de optimist pe care îl avea în luna ianuarie când BCE a dat publicităţii noile sale perspective economice privind zona euro.

Cu toate acestea, Christine Lagarde nu a evocat posibilitatea unor măsuri pentru a contracara noile riscuri, apreciind că orientarea viitoare a politicii monetare (forward guidance) şi achiziţiile de active "acţionează ca un stabilizator automat eficient" pentru a susţine zona euro.


Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy