Expert: coronavirusul din China, incertitudine asupra economiei mondiale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus,
Coronavirus,

Noul coronavirus din China aduce o nouă doză de incertitudine pentru creșterea economiei mondiale, potrivit experților europeni.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a apreciat că propagarea noului coronavirus chinez aduce o nouă doză de incertitudine pentru creşterea economiei mondiale.

"În timp ce ameninţarea unui război comercial între SUA şi China pare să se fi diminuat, coronavirusul adaugă o nouă doză de incertitudine", a declarat Christine Lagarde cu prilejul unei conferinţe organizate la Paris de cotidianul financiar Les Echos. "Incertitudinile pe termen scurt sunt legate în principal de riscurile globale: comerţ, geopolitică şi acum epidemia de coronavirus şi efectul său potenţial asupra creşterii economice globale", a adăugat Lagarde, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

Aceste declaraţii marchează o schimbare de ton din partea lui Lagarde, comparativ cu tonul destul de optimist pe care îl avea în luna ianuarie când BCE a dat publicităţii noile sale perspective economice privind zona euro.

Cu toate acestea, Christine Lagarde nu a evocat posibilitatea unor măsuri pentru a contracara noile riscuri, apreciind că orientarea viitoare a politicii monetare (forward guidance) şi achiziţiile de active "acţionează ca un stabilizator automat eficient" pentru a susţine zona euro.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel